• Search form

05.06.2018 | 02:59

Konkurs Galerije Čedomir Krstić u Pirotu za 2019.

Galerija “Čedomir Krstić” u Pirotu raspisala je konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2019. godine.

Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom treba poslati do 14. septembra 2018. godine.

Konkurs je otvoren za:
1. samostalne izložbe
2. grupne izložbe
3. autorske / kustoske izložbe
4. jednodnevne prezentacije / projekcije / promocije / diskusije / panele ili druge događaje u polju savremene umetnosti
5.zZvučne i muzičke događaje.

Konkursni materijal treba da sadrži:

1. Opis projekta kojim se konkuriše, do 300 reči.
2. Vizuelnu i drugu dokumentaciju
– do 10 reprodukcija / ilustracija projekta kojim se konkuriše.
– u slučaju da projekat nije završen ili je u izradi, ili je baziran na vremenu/trajanju, performansu, govoru itd, molimo priložite opis izgleda i zamisli projekta (do 150 reči), uz poželjnu vizuelizaciju projekta u obliku skice, 3D modela i/ili izgleda u prostoru.
– zvuk i video: ukupno do tri fajla, svaki maksimalno do 3 minuta trajanja. Mogu se poslati linkovi gde se može videti/čuti materijal, ili ako se šalje materijal elektronski - sav audio i video materijal prethodno treba zipovati (ZIP arhiva) i poslati imejlom, WeTransferom ili drugim serverom za slanje fajlova.
3. Lista tehničke opreme
4. CV sa kontaktom.

Sav konkursni materijal treba poslati u obliku PDF dokumenata, a u nazivu fajlova treba uključiti ime i prezime.  

Ukoliko ne postoji mogućnost elektronskog slanja, prijavu sa naznakom “ZA KONKURS Galerije ‘Čedomir Krstić’ Pirot” moguće je poslati poštom na adresu: Galerija “Čedomir Krstić”, Srpskih vladara 77, 18 300 Pirot.

Prijavu je moguće predati i lično, u prostorijama Galerije “Čedomir Krstić” (Srpskih vladara 77), svakog radnog dana od 8-14 časova, subotom od 10-13 časova.

Galerija obezbeđuje transport dela i prigodan katalog. Prema Poslovniku o radu Galerije, nakon realizovane izložbe autor je u obavezi da za galerijski fond ostavi jedno delo Ugovorom o poklonu.

Rezultati konkursa biće objavljeni nakon zasedanja Umetničkog saveta Galerije.

Kontakt za detaljnije informacije: galerijackrstic@gmail.com, telefon: 010 321 565.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.