• Search form

08.04.2018 | 22:55

Konkurs književnog fanzina Zeleni konj

Književni fanzin “Zeleni konj” bavi se pronalaženjem i objavljivanjem radova neafirmisanih autora koji pišu na srpskom jeziku iz zemlje i dijaspore.

Fanzin se šalje relevantnim ustanovama koje se bave književnošću kako bi neafirmisani autori dobili šansu da budu zapaženi od stručne književne javnosti.

“Zeleni konj” nastao je 2002. godine i do 2007. godine izdat je 21 broj. U ovoj godini Umetnički centar “Zemoon” je obnovio objavljivanje “Zeleni konja” i u februaru je objavljen 23. broj. Do sada je objavljeno više od sto neafirmisanih autora, od kojih su neki kasnije postali poznati.

Sajt je trenutno u pripremi.

Pravila “Zelenog konja”:

Objavljuju se kratke priče do 3.000 karaktera i savremena nekonvencionalna poezija koja je napisana na srpskom jeziku.

U svakom broju se objavljuju po 6 autora kratke proze i 6 autora poezije, kao i po jedan od svetski poznatih autora proze i poezije kao dela na koja bi mladi autori mogli da se ugledaju.

Jedan autor može da se pojavi najčešće jednom godišnje.

Objavljuju se samo neobjavljeni materijali.

Autor čije je delo odabrano za objavljivanje kandidovao se i na konkurs za objavljivanja prve knjige (romana, zbirke priča ili pesama…) koji će trajati tokom naradne godine.

Konkurs je konstantno otvoren na adresi – zelenikonj@gmail.com

Pod neafirmisanim autorima redakcija “Zelenog konja” smatra one koji nemaju objavljenu samostalnu knjigu.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.