• Search form

30.10.2018 | 14:04

Konkurs Kreativnog mentorstva za menadžera programa

Kreativno mentorstvo u petom ciklusu širi svoj tim i u potrazi je za novim menadžerom programa kojim promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

“Ako verujete u vrednosti ličnog i profesionalnog razvoja, mislite da je neophodno da delimo znanje i iskustvo, volite da sarađujete sa drugima, znate da se obrazovanje i usavršavanje ne završava posle fakulteta, ako mislite da je važno razvijati međusektorski dijalog i razmenu, a ujedno posedujete menadžerske veštine, iskustvo rada u kulturi u Srbij i poznajete domaću kulturnu scenu, onda vas pozivamo da nam se javite!”, poručuje tim Kreativnog mentorstva, prvog dugoročnog neprofitnog mentorskog  programa za perspektivne profesionalce u oblastima kulture, umetnosti, kreativnih industrija i kulturnog nasleđa iz svih delova Srbije, koji postoji od 2011. godine.

Trenutno je u toku četvrti ciklus programa, koji je do sada okupio 200 pojedinaca, mentora i mentija koji su ambasadori ideja mentorstva, ličnog i profesionalnog razvoja, dijaloga i saradnje. U narednih nekoliko godina, Kreativno mentorstvo bi želelo da izgradi, okupi i podrži zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva čiji će temelji počivati na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

Kreativnom mentorstvu je stoga potreban još jedan član tima.

Pozicija menadžera programa

U skladu sa smernicama i u saradnji sa direktorom i osnivačem Kreativnog mentorstva, kao i sa drugim članovima tima, menadžer/ka programa će realizovati jubilarni peti i buduće cikluse programa, organizovati aktivnosti u okviru programa, komunicirati, koordinirati i pružati podršku mentorima i mentijima, i osiguravati da se promotivne aktivnosti Kreativnog mentorstva sprovode u skladu sa njegovom vizijom i misijom.

Menadžer programa je odgovoran za sveukupno rukovođenje programom, saradnju sa mentijma i mentorima, ostvarivanje edukativnog programa, finansijski i administrativni menadžment i evaluaciju svih aktivnosti.

Ukoliko se pridruži timu Kreativnog mentorstva, mendžer programa postaje deo platforme za podršku perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture, doprinosi njihovom razvoju, umrežavaju i afirmaciji; doprinosi daljem razvoju i rastu programa i zajednice Kreativnog mentorstva, u skladu sa svojim idejama, predlozima i ambicijama; aktivno upoznaje kulturnu scenu u različitim gradovima i učestvuje u osnaživanju kulturnog sektora u Srbiji, povezuje se i sarađuje sa javnim, civilnim i privatnim akterima u kulturi, kao i širokom mrežom mentora – iskusnih stručnjaka u različitim oblastima, pokroviteljima, partnerima i prijateljima programa; učestvuje u edukativnim programima Kreativnog mentorstva (treninzi i radionice praktičnih veština, predavanja i debate o aktuelnim temama kulturne politike, kreativnih industrija i savremene umetničke produkcije, studijske posete).

Tokom prvih šest meseci angažmana imaće na nedeljnom nivou podršku i saradnju sa sadašnjom programskom menadžerkom radi prenosa znanja, upoznavanja sa metodologijom programa i saradnicima.

Takođe, menadžer programa postaje deo izuzetnog tima koji podršava lični i profesionalni razvoj, u kojem može da se usavršavate i od kojeg možete da uči.

Rad je u coworking prostoru “Nova Iskra”, inspirativnom i prijatnom okruženju koje nudi dodatne mogućnosti za edukaciju, umrežavanje i razvoj.

Menadžer programa dobijaće i redovnu i adekvatnu mesečnu nadoknadu za svoj rad.

Način prijavljivanja

Ažurirani CV i ukratko opisano interesovanje za pridruživanje timu Kreativnog mentorstva na poziciji menadžera programa (ne duže od jedne  strane), treba poslati do 12. novembra na info@kreativnomentorstvo.com.

Sa kandidatima/kinjama, koji budu pozvani u uži izbor, biće održani intervjui u periodu između 15. i 22. novembra 2018. godine, uživo u Beogradu.

Početak angažmana je najranije 1. decembra 2018. godine.

Svim kandidatima/kinjama savet je da se detaljno upoznaju sa Kreativnim mentorstvom putem sajta kreativnomentorstvo.com pre konkurisanja.

Detaljn opis posla i potrebna znanja i veštine za poziciju menadžera programa

(SEEcult.org)

 • 19.06.2018 | 10:00

  Cankarjev dom | Mestni muzej, Ljubljana

  SLOVENSKI IN EVROPSKI CANKAR - razstava (18.6.2018.-28.2.2019.) ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja

  https://www.cd-cc.si/sl/kultura/razstave/ivan-cankar-in-evropa

  06.10.2018 | 10:00

  Kibla, Maribor

  Kibla portal, Valvasorjeva 40, Maribor

  OSEBNO / PERSONAL - mednarodna skupinska razstava (5.10.2018.-8.2.2019.)

  Jozef Suchoža (Slovaška), Nataša Prosenc Stearns (Slovenija/ZDA), Jože Slaček in Jiri Kočica (Slovenija), Jure Fingušt (Slovenija), Janez Kardelj (Slovenija), Maruša Šuštar (Slovenija), Tadej Vaukman (Slovenija), Maša Jazbec (Slovenija), Artists&Poor's (Slovenija), Radovan Kunić (Hrvaška), Boštjan Novak (Slovenija), Dragica Čadež (Slovenija), Anka Krašna (Slovenija), Selma Selman (BH/ZDA), Nikita Shalenny (Ukrajina/UA), Nataša Berk, Vlado Repnik, Simon Macuh, Petra Kapš (Slovenija), Tincuta Heinzel in Hillevi Munthe, kuratorici - Poskusi, napake, preizkušnje in napake: Attempts, Failures, Trials and Errors: Teresa Almeida (Portugalska / ZK / Švedska), Beam (Nizozemska), Shih Wei Chieh (Tajvan), Kate Sicchio (ZDA) & Camille Baker (Kanada / ZK), Renata Gaui (Brazilija / ZDA), Maria Paulina Gutiérrez (Kolumbija), Tincuta Heinzel (Romunija/Nemčija/ZK), Shary Kock (Nizozemska), Aline Martinez Santos (Brazilija/Nemčija), Afroditi Psarra (Grčija/ZDA), Annette Schmid & Veerle Pennock (Nemčija/Nizozemska), Zoran Popovici (Romunija), Natacha Roussel (Francija/Belgija), Vitalii Shupliak (Ukrajina/Poljska), Giulia Tomasello (Italija/ZK), Pauline Vierne (Francija/Nemčija), ZEST Collective (Romunija), Ebru Kurbak (Turčija/Avstrija), Mili John Tharakan (Indija/ZK), Rebecca Stewart (ZDA/ZK)

  http://www.kibla.org

  16.10.2018 | 10:00

  Muzej Paje Jovanovića, Kralja Milana 21/IV, Beograd

  POGLED IZBLIZA. ATELJE PAJE JOVANOVIĆA - izložba (15.10.2018.-26.1.2019.) povodom 115 godina od osnivanja Muzeja grada Beograda

  autor izložbe: Isidora Savić, kustoskinja Muzeja grada Beograda

  http://www.mgb.org.rs

  19.10.2018 | 10:00

  Muzej afričke umetnosti, Andre Nikolića 14, Beograd

  MASINISA SELMANI (Francuska): PODELJENI SVETOVI - izložba (18.10.2018.-24.2.2019.)

  http://www.institutfrancais.rs/podeljeni-svetovi-masinise-selmanija

  19.10.2018 | 10:00

  UGM trgovina, Strossmayerjeva 6, Maribor

  TONI SOPRANO: ʹOUT TA KĒ - prodajna razstava (18.10.2018.-17.2.2019.)

  http://www.ugm.si

  07.11.2018 | 11:00

  Muzej primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18, Beograd

  Dan muzeja primenjene umetnosti Beograd

  KLASIČNO I SIMBOLIČNO - PRSTENJE I MINĐUŠE OD ANTIKE DO SREDNJEG VEKA IZ KOLEKCIJE MUZEJA PRIMENJENE UMETNOSTI - izložba (6.11.2018.-31.1.2019.)

  autor izložbe i kataloga: Mila Gajić, viši kustos MPU

  konzervacija: Milan Andrić

  grafičko oblikovanje: Dušan Tkačenko

  arhitekta postavke: Miroslava Petrović Balubdžić

  muzika za izložbu: Vasil Hadžimanov

  http://mpu.rs

  08.11.2018 | 11:00

  Dom Jevrema Grujića, Svetogorska 17, Beograd

  ČAROBNA MILENA - izložba Milene Pavlović Barili (7.11.2018.-31.3.2019.)

  http://www.iicbelgrado.esteri.it

  09.11.2018 | 11:00

  Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb

  NIKOLA REISER: SENZIBILNI POETA SLIKARSTVA - retrospektivna izložba (8.11.2018.-3.2.2019.)

  kustosica izložbe: Danijela Marković

  autori tekstova: Akademik Tonko Maroević, Iva Körbler, Danijela Marković

  http://gkd.hr

  10.11.2018 | 10:00

  SANU, Beograd

  MARKO ČELEBONOVIĆ (1902-1986) - izložba (9.11.2018.-30.1.2019.)

  https://www.sanu.ac.rs

  10.11.2018 | 10:00

  Gradski muzej Subotica, Trg sinagoge 3, Subotica

  ROĐENJE HUMANOIDNE ROBOTIKE: 50 GODINA CENTRA ZA ROBOTIKU INSTITUTA „MIHAJLO PUPIN“ - izložba posvećena najstarijoj laboratoriji za robotiku u Jugoistočnoj Evropi (9.11.2018.-31.1.2019.)

  autor izložbe: Ivan Stanić, kustos Muzeja nauke i tehnike - Beograd

  organizacija: Gradski muzej Subotica i Muzej nauke i tehnike - Beograd

  http://www.gradskimuzej.subotica.rs

  http://www.muzejnt.rs

Dnevnik/Diary, Raša Todosijević, 54. Bijenale, Venecija
Video
25.12.2018 | 18:27

VOĐENJE: Ilija Šoškić - Akcione forme

Vođenje kroz izložbu Ilije ŠoškićaAkcione forme” koja je održana istovremeno u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom