• Search form

07.10.2017 | 13:59

Konkurs za plakat 9. festivala Merlinka

Međunarodni festival queer filma “Merlinka” raspisao je konkurs za izradu plakata za svoje deveto izdanje koje će biti održano od 7. do 13. decembra 2017. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Zaljubi se zatvorenih očiju”, što je skraćeni citat Endija Vorhola.

Pozivaju se dizajneri i oni koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za deveto izdanje “Merlinke”, festivala koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Prilikom izrade plakata moguće je koristiti bilo koje grafičke elemente, ili uključiti bilo koji element koji bi mogao da doprinese radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBT kontekst.

Treba izbegavati da na plakatu bude Merilin Monro (Marilyn Monroe), koja je na festivalskom logotipu, a posebno treba imati u vidu da se plakat za deveti festival “Merlinka” koristi i u Beogradu, i Novom Sadu, Nišu, Sarajevu i Podgorici.

Porukom plakata treba poslati poziv svim ljubiteljima filmske umetnosti koji žele da uživaju u kvalitetnom filmskom programu.

Budući da se ove godine navršava 30 godina od smrti Endija Vorhola, te da će biti prikazan film “Tom of Finland”, plakat može biti inspirisan tim umetnicima (pojedinačno ili kombinovano).

Listu do sada selektovanih filmova za deveto izdanje “Merlinke” moguće je videti na festivalskom sajtu merlinka.com

Ciljna grupa:

Ciljna grupa plakata su mladi ljudi i LGBT zajednica.

Nagrade:

Obezbeđene su novčane nagrade za najbolje radove na konkursu:
- prvo mesto - 20.000 dinara
- srugo mesto - 10.000 dinara
- treće mesto - dve propusnice za sve filmske projekcije.

Najbolji rad će biti oficijelni plakat festivala “Merlinka”, naslovna strana festivalskog kataloga i festivalskog kalendara za 2018. godinu.

Takođe, 12 najboljih radova biće štampano u festivalskom kalendaru za 2018. godinu.

Uslovi i način prijavljivanja:

Svi mogu da učestvuju na konkursu.

Na konkurs je moguće poslati više radova.

Pobednički radovi ostaju vlasništvo “Merlinka” festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat treba da sadrže:

- PDF dokument ili JPG (B2, uspravno, 300 dpi, CMYK) 

- naziv datoteke u formi – prezime_ime_brpredloga.pdf/.jpg

Napomena: treba imati u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet banere u različitim dimenzijama, većina materijala će biti uspravno, ali bi bilo poželjno da se može prilagoditi i za položeno.

Radove treba slati na imejl adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2017.

Radove od prošle godine moguće je videti ovde

Službena pravila:

Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.

Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.

Organizatori ne prihvataju odgovornost za dizajn učesnika, niti za eventualno kršenje autorskih prava i neće biti uključeni u sporove oko autorskih prava.

Učestvovanjem na konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, “Merlinka” festivalu.

“Merlinka” festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

“Merlinka” festival zadržava pravo:
- predloga promene/dorade originalnog dizajna
- dodati logo jedne ili više povezanih organizacija

Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi konkursa podložni su promeni bez prethodne najave, a prema navodima organizatora, biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu merlinka.com. Zbog toga su zainteresovani pozvani da redovno posećuju festivalski sajt.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.