• Search form

14.07.2017 | 20:42

Konkurs za učešće u programu Berlinale Talents 2018

Berlinski filmski festival objavio je poziv za učešće u programu Berlinale Talents 2018. godine, koji pruža mentorski rad, umrežavanje mladih filmskih i televizijskih profesionalaca i razvoj njihovih projekata.

Program Berlinale Talents obuhvata razgovore, industrijske panele, projekcije, pičing-sesije, radionice i laboratorije za razvoj projekata.

Berlinale Talents svake godine okupi oko 250 talentovanih mladih profesionalaca u oblasti filmskog i televizijskog stvaralaštva koji dobijaju savete i inspiraciju od vrhunskih stručnjaka. Takođe, to je prilika za upostavljanje kontakata sa ostalim učesnicima i profesionalcima iz filmske i TV industrije.

Program je predviđen za filmske i televizijske profesionalce u njihovih prvih deset godina karijere, koji su snimili ili jedan dugometražni film, dva kratka filma ili kvalitetnu TV seriju, koji su prikazani na međunarodnom nivou ili osvojili nagrade. Studentske prijave primaju se u posebnim slučajevima – na primer, ako su već radili u filmskom biznisu.

Rok za prijavljivanje je 4. septembar 2017.

Ako se prijavljuje distributer ili prodajni agent, trebalo bi da je do sada angažovan u distribuciju ili prodaju najmanje dva dugometražna igrana filma. Ako se prijavljuju filmski kritičari, trebalo bi da imaju objavljene tekstove o najmanje tri filma u protekle dve godine.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.