• Search form

06.10.2018 | 20:00

Konkurs za volontiranje na 16. Filmskom frontu

Međunarodni festival kratkometražnog filma “Filmski front”, čije će 16. izdanje biti održano od 25. do 28. oktobra u Novom Sadu pod sloganom “Kratko, ali slatko”, objavio je konkurs za volontere.

Poziv je upućen svim zaljubljenicima u film koji su zainteresovani i za dobro druženje, a imaju 18 ili više godina.

Zainteresovani bi trebalo da popune prijavu (preuzeti ovde) i da je pošalju na adresu ivana.film.front@gmail.com najkasnije do 18. oktobra 2018.

Takođe, potrebno je biti u Novom Sadu u periodu od 25. do 30. oktobra, te imati obezbeđen smeštaj u tom periodu.

Nakon razmatranja pristiglih prijava, “Filmski front” će obavestiti kandidate o rezultatima konkursa, a zvanična lista volontera biće objavljena na sajtu filmfront.rs do 20. oktobra 2018. godine.    

“Budi i ti deo ekipe, pravi filmove, dočekuj goste, skupljaj glasove publike, budi nam fotograf i reporter i najvažnije zabavi se sa nama na Frontu”, poručili su organizatori 16. “Filmskog fronta” koji će biti održan u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, uz besplatan ulaz.

“Filmski front” nastao je iz Vojvođanskog festivala filma i videa koji je osnovan 2003. godine. Kada je prerastao u “Filmski front”, dobio je i međunarodni karakter.

Festival od nastanka neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, eksperiment, profesionalizam, ali i entuzijazam, kao i tradicionalne filmske forme.

Iza “Filmskog fronta” stoji Kino klub Novi Sad, u čijoj je produkciji do sada urađeno oko stotinu kratkometražnih dokumentarnih, igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, kao i tri dugometražna igrana filma.

Pobednički film u selekciji Srbija/region bira renomirani tročlani žiri, dok za pobednika Međunarodne selekcije glasa publika.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.