• Search form

21.06.2018 | 22:23

Poziv za učešće u žiriju mladih na tri filmska festivala u regionu

Filmski festivali DokuFest, Pančevo Film Festival i Pravo Ljudski biraju svoj prvi regionalni mladi žiri za izbor najboljeg filma za mlade, u okviru Regionalne interkulturne filmske škole za mlade.

Mladi od 16 do 20 godina pozvani su da budu deo tri međunarodno renomirana festivala učešćem u prvom regionalnom žiriju mladih.

Žiri će se sastojati od mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i sa Kosova, koji će gledati, diskutovati i dodeliti nagradu na DokuFest u Prizrenu, Pančevo Film Festivalu i Pravo ljudski filmskom festivalu u Sarajevu.

Takmičarski programi za mlade sačinjeni su od aktuelnih, angažovanih, kreativnih dokumentarnih filmova koji se bave kako globalnim, tako i lokalnim temama, a od posebnog su interesa za mlade. Mladi žiri na svakom od tri festivala bira najbolji film za mlade, koji je iz estetskih ili narativnih razloga najdraži mladima.

Radionice filmske i medijske pismenosti, koje će učesnici/ce žirija paralelno pratiti tokom sva tri filmska festivala, biće fokusirane na filmsku pismenost, audivizualno izražavanje, ali i na alternativne načine izražavanja mišljenja i društvenog angažmana putem medija, sa fokusom na video, društvene mreže i blog.

Radni jezik radionica, te diskusija za odabir najboljeg filma za mlade, je engleski.

Sve troškove učešća (putovanje, hrana i smeštaj u Prizrenu od 3. do 11. avgusta 2018, Pančevu od 5. do 9. septembra 2018. i Sarajevu od 7. do 12. novembra 2018) snose organizatori.

Regionalnu interkulturnu filmsku školu za mlade “Re: thinking Films” organizuju DokuFest, Pančevo Film Festival i Pravo Ljudski Film Festival, uz podršku Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkans Trust Fund)

Prijavljivanje je onlajn (preko ovog linka), a rok je 29. jun.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.