• Search form

13.10.2017 | 15:18

Radionica za projekte kulturnog nasleđa za konkurs Kreativne Evrope

Kultura Desk Srbija i EU info centar u Beogradu organizuju predstavlјanje novog poziva programa Kreativne Evrope namenjenog projektima u oblasti kulturnog nasleđa, a tim povodom 20. oktobra u 10 sati u EU info centru biće održana radionica za pisanje projekata na koju su pozvane sve ustanove i organizacije iz Srbije koje planiraju da konkurišu na taj novi konkurs programa Kreativna Evropa.

Svi koji imaju nameru da učestvuju u delu programa predstavlјanja projekata, potrebno je da dostave kratak opis svoje projektne ideje s listom potencijalnih ili ugovorenih partnera. U okviru diskusija, govoriće se o konkretnim predlozima projekata učesnika, i to sa stanovišta glavnih smernica i evaluacionih procedura programa Kreativna Evropa.

Za učešće se mogu prijaviti najviše dve osobe iz jedne ustanove ili organizacije u kulturi, a broj učesnika je ograničen.

Formular za prijavu možete preuzeti ovde. Prijava treba da sadrži sledeće informacije (najviše do tri stranice):
– kratak opis ustanove/ organizacije (misija, cilјevi, glavne aktivnosti);
– naznaku o radnom mestu osobe (opis radnog mesta ili zaduženja) ili osoba koje se prijavlјuju na učešće na seminaru;
– kratak opis projekta s kojim ustanova ili organizacija želi da konkuriše na program Kreativna Evropa ili smatra da predlog projekta ima potencijal za konkurisanje;
– listu potencijalnih partnera na projektu;

Popunjenu je potrebno dostaviti na internet adresu Kultura Deska Srbija: kreativnaevropa@kultura.gov.rs.

Prijave je moguće podneti do 17. oktobra.

Osnovni kriterijumi selekcije učesnika seminara su adekvatnost predloga projekta i potencijalnih partnerstava sa stanovišta kriterijuma i prioriteta programa Kreativna Evropa.

Informacije o novom konkursu za projekte kulturnog nasleđa možete pogledati ovde.

O specifičnostima nove kategorije za podršku projektima kulturnog nasleđa možete se informisati ovde.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.