• Search form

24.08.2017 | 14:19

6. TAKT

6. TAKT

Festival TAKT, Tradicionalno akustičarsko kompozitorsko takmičenje, biće održan 26. i 27. avgusta u Novom Sadu, uz učešće mladih autora i bendova koji će izvoditi svoje kompozicije u akustičnom aranžmanu bez obzira na muzički žanr.

Ove godine prijavilo se 16 takmičara, a najbolji će ući u finale koje će biti održano 27. avgusta.

Festival otvaraju pobednici prošlogodišnjeg TAKT-a VIS Vanja i Saša iz , a prvo takmičarsko veče zatvara prošlogodišnji učesnik, Astor Lajka iz Valjeva.

Medju učesnicima su i autori i grupe iz Novog Sada, Vranja, Raške, Inđije, Loznice, Kikinde, Bečeja, Beograda, Kljajićeva, Kule, pa i iz Zagreba.

U revijalnom delu prve večeri će nastupiti kantautorka iz Beograda Bojana Bulatović Bo, a u završnici, uoči proglašenja pobednika, novosadska grupa Happy Hippy.

Prema navodima organizatora iz Asocijacije Kulturanova, budući da neafirmisani izvođači često nemaju prostora na velikim festivalima, demo festivali, poput TAKT-a, idealna su prilika za početak njihove uspešne muzičke karijere. Najbolji način da mladi, neafirmisani muzičari dopru do veće publike jesu nastupi, a TAKT festival im pruža priliku da učestvuju u događaju takmičarskog karaktera, uz dodelu nagrada u vidu različite muzičke opreme.

Prateći program čine radionice u oblasti muzičke produkcije koju vode afirmisani muzičari, ujedno i članovi žirija.

TAKT će biti održan u Kulturnom centru LAB u Dr Hempta 2, a program počinje u 19.30 sati.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.