• Search form

27.11.2017 | 21:53

Jubilarni Novogodišnji koncert Dečje filharmonije

Jubilarni Novogodišnji koncert Dečje filharmonije

Tradicionalni novogodišnji koncert Dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija”, namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija, biće održan jubilarni, deseti put 17. decembra u Sava centru u Beogradu, pod dirigentskim vođstvom Ljubiše Jovanovića, sa sopranom Katarinom Jovanović i mladom muzičkom zvezdom Marijom Žeželj kao specijalnim gošćama.

Pored popularne klasike - Štrausa, Ofenbaha, Betovena i Baha, na repertoaru koncerta nazvanog “Deset veličanstvenih” biće i muzika iz filmskih hitova poput Ratova zvezda, Frozen, Indijana Džons, Pirati sa Kariba, Meri Popins… ali i domaći pop hitovi, kao i tradicionalne pesme.

Dečja filharmonija svake godine predstavlja i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima, a ove godine publika će imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista, koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta.

Dečja filharmonija je tokom proteklih deset godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih. Takođe, atraktivnim koncertima na otvorenom - poput nastupa na Tašmajdanu u “Noći muzike”, Dečja filharmonija pokrenula je talas sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom.

(SEEcult.org)

Edinburgh Art, 1973, autor casopisa Moment Biljana Tomic
Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.