• Search form

03.10.2017 | 23:03

JuliJA Mirjane Karanović

JuliJA Mirjane Karanović

Predstava “JuliJA”, autorski projekat Mirjane Karanović, premijerno će biti izvedena 9. oktobra u Bitef teatru, u koprodukciji sa Hartefakt fondom.

Savremenim čitanjem drame Augusta Strindberga, Mirjana Karanović postavlja pitanje - gde je i šta radi gospođica Julija danas? Rediteljka nudi drugačiji i, u nekim segmentima, vrlo ličan odgovor na to pitanje, saopštio je Hartefakt.

“Hodajući po rubu sećanja gospođica Julija preispituje ulogu koju igra u svom dosadašnjem životu. Od jedne do druge Julije prošlo je više od veka, ali ona ostaje prva i poslednja karika u začaranom krugu nametnutih pravila i očekivanih ishoda”, navela je Mirjana Karanović u autorskom osvrtu.

Na predstavi su radili i koreografkinja Sonja Vukićević, Damjan Kecojević kao asistent režije, Mia David potpisuje scenografiju, a Zora Mojsilović kostimografiju. Kompozitor je Draško Adžić, dramaturškinja Nina Džuver, a Djuralight je zaslužan za dizajn svetla.

Predstava će biti reprizirana u Bitef teatru 9. i 10. oktobra, a karte koštaju 1.500 dinara.

Predstava je nastala uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Skupštine grada Beograda.

(SEEcult.org)

Video
10.12.2017 | 14:58

VOĐENJE: Branka Kuzmanović - DIS/POZICIJE

Vođenje kroz izložbu Branke Kuzmanović DIS/POZICIJE u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja “Akademija” u Beogradu, koja je otvorena od 28. novembra do 19. decembra 2017.