• Search form

11.03.2018 | 19:35

Kad incidenti postaju pravilo

Kad incidenti postaju pravilo

Šok zadruga najavila je za 13. mart program “Kultura, tradicija, rekreacija!” kojim će – kroz dve izložbe i diskusiju, sumirati događaje na kulturnoj sceni u poslednje četiri godine i ukazati na pojedinačne incidente koji izazivaju nevericu, ali ubrzo postaju pravilo i praksa.

Biće reči o fenomenima u rasponu od slučaja konkursa Gradske uprave za kulturu Novog Sada 2013. godine, posle kojeg je MMC Led art ostavljen bez ikakve finansijske podrške, kao i veliki deo nezavisne kulturne i umetničke scene, do nedavnog ukidanja Kulturnog centra Požega.

U Šok ćorsokaku (ex Šok koridoru 22) biće otvorena izložba “Poždera” novosadskog umetnika Vladimira Ilića, koja je ostala nerealizovana u Gradskoj galeriji Požega zbog likvidacije KC Požega, dok će u centralnoj galeriji Šok zadruge biti predstavljen vizuelno-hronološki prikaz “Kako je nestao KC Požega” autorke Slađane Petrović Varagić, nezakonito smenjene direktorke tog kulturnog centra i donedavne urednice Gradske galerije Požega.

Istoričarka umetnosti Slađana Petrović Varagić, koja je po spajanju KC Požega s lokalnim sportskim preduzećem ostala bez posla, a već par godina je pod pritiskom lokalnih vlasti, biće i među učesnicima diskusije o primerima stavljanja interesa pojedinaca ili vladajućih struktura ispred javnog interesa.

U diskusiji će učestvovati Željko Grulović ispred MMC Led arta – Šok zadruge, kao i Vesna Milosavljević iz portala SEEcult.org, kao moderatorka.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.