• Search form

21.02.2018 | 16:05

Kreativno o kulturnom nasleđu

Kreativno o kulturnom nasleđu

Informacioni centar Evropske unije u Beogradu, povodom Godine kulturnog nasleđa kojom je u EU proglašena 2018, pripremio je raznovrsne aktivnosti kako bi predstavio kulturno nasleđe Srbije i Evrope, uključujući seriju kreativnih radionica “Subotom za najmlađe”.

Cilj tih radionica je susret najmlađih sa kulturom i kulturnim nasleđem Evrope i Srbije.

Od 24. februara do kraja juna svake subote će biti organizovano druženje sa najmlađima, sa kojima će zajedno biti pravljeni Partenon, holandske klompe, Ajfelova kula, Azuejo pločice, maske venecijanskog karnevala… Izrađivaće portrete poznatih kompozitora i još mnogo toga: od reciklažnog materijala biće pravljena korida i vikinški brod “Dakkar”, od filcane vune tradicionalna srpska kapa, šajkača. Biće pravljena i nebeska tela i sopstveni grbovi, koristeći heraldičke elemente životinja sa evropskih grbova, dok će pred Uskrs biti bojena uskršnja jaja.

Radionice će voditi profesionalni umetnici sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom Jasna Vasić, Alina Godomski Todorović i Branislav Čuljković.

Radionice su namenjene deci od 7 do 10 godina.

Prva radionica biće održana 24. februara od 11-13 časova. Vodiće je Jasna Vasić, a tema je grčki hram Partenon. Učesnici će koristiti likovu tehniku vajanja u tvrdim vajarskim materijalima i građenja u prostoru, kao i tehniku crtanja.

Broj mesta je ograničen, a roditelji su zamoljeni da dovedu mališane i dođu po njih nakon završetka radionice u EU info centru (Kralja Milana 7).

Roditelji mogu prijaviti decu na info@euinfo.rs i telefonom, od 10 do 19 na 011/4045-400.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.