• Search form

09.10.2018 | 19:24

Lizan Konig gošća U10

Lizan Konig gošća U10

Nemačka umetnica Lizan Konig (Lysann König), koja zasniva svoje radove na postkapitalističkoj kritici i potrazi za novim načinima umetničke i društvene saradnje, predstaviće 12. oktobra u Umetničkom prostoru U10 muzički video “survival of an artist”, a potom će učestvovati u razgovoru o kolektivima Dr. Kuckucks Labrador i who writes his_tory?

Lizan Konig će govoriti o svojim skorašnjim radovima, kao i o umetničko-kustoskom kolektivu Dr. Kuckucks Labrador i who writes his_tory?, feminističkom kolektivu koji se bavi uređivanjem stranica na Vikipediji radi povećanja broja članaka o umetnicama.

Nakon razgovora, najavljena je ekskluzivna premijera muzičkog videa “survival of an artist” koji je Lizan Konig uradila u saradnji sa Rolandom Burkijem i Simonom Sauerkrautom.

Lizan Konig (1986) interesuje stvaranje situacija kojima pokušava da porazi pasivnost posmatrača. Naročito iz tog razloga koristi se multimedijalnim instalacijama, performansom i crtežom.

Kroz umetnički kolektiv Dr Kukuks Labrador, aktivna je i kao kustoskinja, a takođe se bavi i muzikom.

Trenutno živi i radi u Bazelu.

Njena prezentacija, počev od 20 sati, trajaće dvadesetak minuta, a potom je predviđen kraći razgovor sa publikom, koji će biti na engleskom jeziku.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.