• Search form

11.06.2018 | 17:12

Najavljen 27. BELEF

Najavljen 27. BELEF

Beogradski letnji festival (BELEF) biće održan od 22. juna do 15. jula, a uz koncerte zabavne i klasične muzike, nudi i dramske predstave i performanse, te programe za decu i izložbe.  

Kao zvezde muzičkog programa 27. BELEF-a najavljeni su Lena Kovačević, Orthodox Celts, Neverne Bebe, Hor Kolibri, Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa, te International Prodigy Orchestra And Choir iz Kine, koji će nastupiti na otvaranju u Kombank dvorani, uz prvakinju Beogradske opere Jasminu Trumbetaš Petrović. Koncertu će prethoditi performans igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank dvorane, najavio je umetnički direktor BELEF-a Aleksandar Ilić 11. juna na konferenciji za novinare u Skupštini grada, koja je osnivač tog festivala.

Program obuhvata 25 raznovrsnih događaja, od kojih je 12 koncerata, uz četiri dramske predstave i isto toliko pozorišnih performansa, te tri dečja programa i dve izložbe.

BELEF zatvara violinista Roman Simović sa Gudačima Svetog Đorđa u Kolarčevoj zadužbini.

Ilić je izdvojio iz programa i pozorišni performans "Vivisekcija kredenca" koji će, zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, biti izveden u Bašti Studentskog kulturnog centra.

U saradnji sa ambasadom Izraela, u istom prostoru najavljen je i vizuelni spektakl za decu "Silver" u izvođenju Silver Dance Company.

Austrijski kulturni forum je najviše doprineo dolasku značajne koreografkinje Dagmar Dahauer u Beograd koja će u Velikoj sali SKC-a izvesti plesni performans "Čudesne godine".

Uoči 27. BELEF-a, najavljen je koncert dečjeg Hora Kolibri u Bašti SKC-a.

Između ostalog, džez-pop pevačica Lena Kovačević nastupiće 13. jula u Bašti SKC-a, a najavila je da će sa pratećim bendom predstaviti publici muziku iz poslednjih nekoliko godina. “Imala sam želju da predstavim publici u mom Beogradu šta je to što mi sviramo ljudima u inostranstvu. Mogu da najavim specijalne goste na koncertu. Biće to moji prijatelji sa kojima sam studirala", rekla je Lena Kovačević.

Sastav Neverne bebe", koji slavi 25 godina postojanja, nastupiće 30. juna u Bašti SKC-a, a frontmen Milan Đurđević najavio je da će koncert biti snimljen i naći će se u dokumentarcu o tom bendu.

Orthodox Celts nastupiće 4. jula u Bašti SKC-a, a prema rečima lidera tog benda koji svira irsku muziku Aleksandra Petrovića, bilo je krajnje vreme da sviraju u tom prostoru, budući da su samo godinu dana mlađi od BELEF-a.

Festivalski sajt je belef.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.