• Search form

08.02.2018 | 22:32

Ni na nebu ni na zemlji

Ni na nebu ni na zemlji

Izložba Nataše ŠkorićNi na nebu ni na zemlji” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda obuhvata objekte i slike koje prikazuju istraživanja i rad te umetnice u različitim materijalima  u mediju tradicionalnog slikarstva.

Istupanja iz klasične slikarske prakse umetnica sprovodi upotrebom uljane i akrilne boje, grafita, laka, pigmenata i drugih netipičnih slikarskih materijala, kao što je tkanina ili karton koje aplicira na neuobičajene podloge kao što su auto-lim, crni lim, medijapan ploča, armirani beton ili kombinacija auto-lima, klirita i medijapana.

Kao rezultat decenijskih istraživanja u medijumu slikarstva, izložene su trodimenzionalne slike-objekti i instalacije iz 2016/2017. godine, koji se mogu pratiti u više tematskih ciklusa i širem estetskom diskursu u rasponu od svedene geometrijske apstrakcije i rada sa slikarskom materijom, preko baroknih dekorativnih motiva, pa sve do reminiscencija i interpretacija simbola popularne kulture.

Sva predstavljena dela su uglavnom velikih dimenzija (100x70cm, 200x120 cm, 40x280 cm, 200x70 cm).

Nataša Škorić, rođena 1971. godine u Beogradu, diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Slike, crteže, objekte i instalacije izlagala je na desetak samostalnihi izložbi u Beogradu, Podgorici, Cetinju i Kotoru, kao i na važnijim grupnim izložbama, bijenalima i manifestacijama savremene vizuelne umetnosti u Crnoj Gori, Srbiji i Francuskoj.

Dobitnica je nagrade ULUCG “Petar Lubarda” za 2004. godinu. Članica je ULUS-a i ULUCG-a.

Izložba u Likovnoj galeriji KCB-a biće otvorena do 1. marta.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic, Bol, detalj, diptih
Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću