• Search form

27.12.2017 | 10:27

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija održaće novogodišnje koncerte 28. i 29. decembra u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, a 30. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a publici će ponuditi muziku iz holivudskih blokbastera o superherojima, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog.

Supermenovi poduhvati, zaljubljivanje u Lois Lejn, Betmenove akcije u Gotam Sitiju, Iks-menov obračun sa Apokalipsom, avanture Zoroa, Spajdermena i neizostavni Ratovi zvezda, biće deo programa novogodišnjih koncerata 107 filharmoničara.

“Smisao našeg posla jeste da ljude koji nas slušaju učinimo srećnim. Tokom cele sezone ulažemo mnogo energije i emocija, a ovo je koncert gde možemo i mi da se malo opustimo i zabavimo zajedno sa našom publikom. Mada, užasno je teško svirati ono što svi znaju i da odzvižde”, rekao je tim povodom koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović.

“Superherojski program”, kako ga je nazvala Beogradska filharmonija, kruniše godinu u kojoj je taj orkestar dobio novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

U 2017. godini, kako je istaknuto u saopštenju, ostaje zapisan i jedan od najvećih istorijskih poduhvata Beogradske filharmonije, kada je priredila na Ušću prvi i najveći koncert klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije za skoro 30.000 ljudi.

Beogradska filharmonija započela je 2017. godinu povratkom na njeno čelo Ivana Tasovca, koji je prethodno (od septembra 2013. do avgusta 2016) bio ministar kulture i informisanja, a izabran je ponovo za direktora BGF odlukom Vlade Srbije, na osnovu konkursa.

*Foto: Marko Đoković

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.