• Search form

19.10.2016 | 12:34

Oproštaj od Suzane Šuvaković Savić

Oproštaj od Suzane Šuvaković Savić

Komemorativni skup povodom smrti soprana Suzane Šuvaković Savić biće održan 21. oktobra u Narodnom pozorištu u Beogradu, a sahrana je istog dana na groblju Lešće.

Komemoracija počinje u 11 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a opelo na groblju Lešće počinje u 13.30 časova.

Suzana Šuvaković Savić, prvakinja Opere Narodnog pozorišta, preminula je 18. oktobra u Beogradu u 47. godini, posle teške bolesti.

Tokom uspešne karijere otvarila je niz prvih uloga iz lirskog sopranskog faha na matičnoj, kao i raznim prestižnim scenama u inostranstvu.

U aktuelnom repertoaru Narodnog pozorišta pevala je uloge u operama “Karmen” (Mikaela), “Don Đovani” (Dona Elvira), “Boemi” (Mimi), “Pajaci” (Neda, Kolombina), “Evgenije Onjegin” (Tatjana), “Madam Baterflaj” (Ćo Ćo San), “Adrijana Lekuvrer” (Adrijana Lekuvrer), “Toska” (Toska)...

Dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović", a za Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra 2015. godine, dobila je Nagradu za izuzetno značajan ukupni umetnički doprinos.

Nekoliko sezona bila je angažovana u Narodnom pozorištu i kao vokalni pedagog u Operskom studiju “Borislav Popović”.

*Foto: Narodno pozorište

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.