• Search form

29.07.2017 | 11:42

Počeo 15. Šabački letnji festival

Počeo 15. Šabački letnji festival

Šabački letnji festival počeo je 28. jula nastupom Regionalne dečje filharmonije sa violinistom Jovanom Kolundžijom, pod dirigentskim vodjstvom Ljubiše Jovanovića, a prve večeri nastupili su, izmedju ostalih, i grupa Kal, Mostar Sevdah Reunion i Darko Rundek.

Regionalna dečja filharmonija započela je nastup među zidinama stare Šabačke tvrđave izvođenjem valcera “Na lepom plavom Dunavu”, čime je zvanično otvoren 15. ŠLF, koji prvi put organizuje Mikser.

Grupa Kal, predvođena Draganom Ristićem, izvela je jedan od novotalasnih klasika 80-ih - „Crno bijeli svijet“ Prljavog kazališta, te niz svojih rok’n’roma hitova, kao što su „Krasnokalipsa“, „Radio Romanista“, „Dikh Tu Kava“, „Dvojka“…

Sastav Mostar Sevdah Reunion iz Bosne i Hercegovine proveo je publiku kroz svet sevdalinki, a posebno je izazvala pažnju izvođenjem pesme „Čudna jada od Mostara grada“.

Zvezda večeri, hrvatski muzičar i pevač Darko Rundek, započeo je nastup pesmom „Tranzit“, nastavljajući turneju povodom 20-godišnjice od izlaska solo prvenca „Apocalypso“, u okviru koje je nedavno napunio i beogradski Taš. „More“, „Senor“, „Kuba“, „Za nas“, Sejmeni“, „Ima ih“,„Ay Carmela“, „Apocalypsa“,„Makedo“ i „Šejn“ čuli su se na Rundekovom koncertu, koji je uveličan vatrometom.

Na DJ bini nastupili su Igor D, Nikola Vemić, Marcus Worgull i Dejan Milićević, a prema navodima organizatora, prvo festivalsko veče okupilo je nešto više od 5.000 ljudi.

Na 15. ŠLF-u 29. jula nastupiće, izmedju otalih, i E-Play, Bjesovi, Psihomodo Pop i Goblini, dok će završno festivalsko veče obeležiti na glavnoj bini Random, Stereo Banana, Babe i Damir Urban&4.

Festivalski sajt je sabackiletnjifestival.com, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću