• Search form

11.01.2018 | 12:55

Poklon koncert BGF za decu

Poklon koncert BGF za decu

Beogradska filharmonija nagrađuje sve male autore - učesnike konkursa “Šta je to Filharmonija” besplatnim koncertom koji će održati 13. januara u podne na Kolarcu, na koji su pozvana i sva druga deca koja bi volela da čuju muzičku priču o popularnom filmskom junaku Hariju Poteru.

Pored orkestra BGF, za koji učesnici konkursa smatraju da se “sastoji od mnogo pametnih čika i teta jer znaju da čitaju note iako su obučeni kao pingvini”, na Kolarcu će ih dočekati i Branislava Podrumac u ulozi naratora i dirigentkinja Aleksandar Kojić.

Zajedno će kroz muzičku priču o “Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu” pokazati magije koje može da napravi orkestar, saopštila je BGF.

Deca će moći da provere da li su u pravu kada su napisala da je Beogradska filharmonija jedna velika porodica gde svi sede zajedno i lepo se slažu ili je to fil za tortu koji se muti uz prelepu melodiju. Školarci su se složili da se tamo “čarolija stvara i niko se ne smara”, da lakše napišu reč filharmonija nego što je izgovaraju, ali zato “najlakše od svega čuju muziku koju pravi”.

Beogradska filharmonija svake sezone priređuje koncerte za decu, na kojima se više od 6.000 mališana upoznalo sa zvukom tog orkestra, uz dobru zabavu.

Muzička priča o Hariju Poteru jedan je od omiljenih programa, pa su na koncert pozvana sva deca sa svojim roditeljima koja bi želela da čuju šta je to Beogradska filharmonija.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.