• Search form

11.04.2018 | 15:17

Saučešće ministra povodom smrti Jelene Žigon

Saučešće ministra povodom smrti Jelene Žigon

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević istakao je da je glumica Jelena Žigon, koja je preminula u 85. godini, bila umetnica i žena retkog kova.

“Jelena Jovanović Žigon imala je, na počecima svoje karijere, nepodeljenu naklonost publike i plenila je svojom vanrednom mladalačkom pojavom i suptilnim izrazom. Voljno je izabrala da pređe u drugi plan, da služi svojoj porodici koja se odlikovala i odlikuje visokim umetničkim htenjima i dostignućima”, naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća porodici Jelene Žigon.

Ipak je, kako je dodao, do kraja ostala u svom pozivu, prisutna, prepoznatljiva i poštovana.

Vukosavljević je istakao da je Jelena Žigon, pored domaćih priznanja, nedavno dobila u Rusiji i nagradu “Bondarčuk” za životno delo.

“Često je pokazivala da joj je stalo do naroda kojem je pripadala. Mnoge zapažene uloge koje je ostvarila na filmu i na televiziji očuvaće sećanje na umetnicu i ženu retkog kova”, istakao je Vukosavljević.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.