• Search form

06.09.2018 | 18:44

Strano telo na Mostri

Strano telo na Mostri

Kratki igrani film “Strano telo” mladog reditelja Dušana Zorića iz Srbije, priča o mladicu koji u susretu sa žrtvom seksualne traume otkriva neke svoje animalne nagone, premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije Horizonti na 75. Filmskom festivalu u Veneciji.

Glavni lik Marko, pokušavajući da zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti...

Povodom učešća na Mostri, Zorić je izjavio da niko nije očekivao da će njegov ispitni film sa treće godine fakulteta proći na tako veliki festival, saopštio je Filmski centar Srbije.

“Jedan od selektora Venecije mi je rekao da se oseća užasno nakon svakog gledanja mog filma. Shvatio sam to kao kompliment”, naveo je Zorić, student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović.

Scenario za “Strano telo”, uz reditelja, potpisuje i Boris Grgurović, direktorka fotografije je Milica Drinić, a montažerka filma je Olga Košarić.

Zvuk potpisuju Milan Antić, Uroš Todorović i Antonio Andrić. Za kostim su bile zadužene Milica Požar i Nena Šmitran za šminku Jana Škobić, a scenografiju je radila Lenka Debeljak.

Producenti filma su Nevena Petrović i Čarna Vučinić.

Zorićev kratki igrani film “Paraliza” (2016) prikazan je na Pulskom filmskom festivalu, dok je dokumentarni film “Ljubav” (2017) imao internacionalnu premijeru na festivalu Visions du Réel u Švajcarskoj, a našao se i u programu Sarajevo film festivala, Beldocsa i drugih.

Film “Strano telo” nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti pod mentorstvom reditelja Darka Bajića i Maje Miloš, u saradnji sa producentskom kućom Non-AlignedFilms.

Non-AlignedFilms je, inače, i koproducent dugometražnog igranog filma “Ti imaš noć” scenariste i reditelja Ivana Salatića, koji je imao svetsku premijeru na 75. Mostri u okviru 33. Nedelje kritike.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.