• Search form

19.06.2013 | 20:47

VOĐENJE: Strategije ekscesa

VOĐENJE: Strategije ekscesa

Uroš Đurić: Strategije ekscesa ili ko se žuri uleti mu Đurić, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad, 15.5-26.6.2013.

Kroz izložbu vode kustos Nebojša Milenković i umetnik Uroš Đurić.

Izložba “Strategije ekscesa ili ko se žuri uleti mu Đurić”, prema rečima kustosa Nebojše Milenkovića, nudi odgovor na pitanje koje srpska kulturna javnost nije do kraja izrekla, a koje se svodi na upitanost ko je zapravo Uroš Đurić - da li je vešt medijski manipulator ili je neko ko vrlo vešto koristi ono što je kontekst društva u kojem njegova umetnost nastaje, traume tog društva, potrebe tog društva da ima umetnika upravo takvog kakav on jeste? Đurić je, kako navodi Milenković, uspeo u najvećoj mogućoj meri da celokupnim umetničkim postojanjem, u skladu s konceptualnom definicijom umetnika kao umetnosti, konceptualizuje sam sebe. Uroš Đurić je zapravo njegova umetnost.


Projekat VOĐENJE

Produkcija: SEEcult.org, 2013.
Snimatelj: Milan Nešić
Montažerka: Marija Aranđelović

Projekat “Vođenje” realizuje se u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Svratite na vođenje :)

SEEcult.org

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.