• Search form

30.07.2017 | 11:12

Završnica ŠLF-a

Završnica ŠLF-a

Šabački letnji festival (ŠLF), prvi put u organizaciji Miksera, završava se 30. jula nastupima Randoma, Stereo Banane, grupe Babe i sastava Damir Urban&4 na glavnoj bini, dok će na DJ sceni nastupiti SoulMark & Subgenetics, Lehar, Magdalena, After Affair.

Prethodno, drugo festivalsko veče obeležili su nastupi grupa E-Play, Bjesovi, Psihomodo pop i Goblini, a održane su i tribine “Decentralizacija kulture” i “Urbana mobilnost kao instrument održivog razvoja grada” u šabačkoj Sinagogi. Takođe, otvorena je Živa biblioteka, u prisustvu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića.

Program je započet nastupima dva neafirmisana benda po preporuci emisije “Bunt” RTS-a - sastav Larska iz Kragujevca inspirisan je gandžom i progresivnim rokom, a pobednici ovogodišnjeg “Bunt rok festivala”, beogradski sastav Viva Vops, sastavljen od iskusnih muzičara, svira nesvakidašnju kombinaciju roka, hip-hopa, popa, hard kora, hard roka…

Beogradski bend E-Play označio je početak oficijelnog programa pesmama kao što su „Heroj“, „Loš dan“, „Retrovizor“, „Divan dan“, te „Ljubica“, „Sramota“ i „Vremeplov“ u finišu nastupa.

Grupa Bjesovi je uz „Vraćam se dole“, „Kad mi stane dah“, „Avioni“, „Čak i da mogu“ i „Vreme je“, izvela i hitove „Bolje ti“ i „Ime“, nakon čega je nastupio zagrebački Psihomodo pop.

„Dobro veče Šabac! Mi smo Psihomodo pop, rokenrol grupa koja postoji nešto više od 30 godina što je gotovo naučno-fantastični podatak...“, poručio je publici ŠLF-a Davog Gobac. Horski pevane pesme „Zauvijek“, „Frida“, „Ja volim samo sebe“, „Natrag u garažu“, „Nebo“, „Ramona“… čule su se uoči nastupa šabačkog benda Goblini, koji je izveo „U magnovenju“, „U odbrani zla“, „Anja volim te“, „Cipjonka“, „Splet okolnosti“, „Ne trebam nikome“, „Daleki put“, „Luna“, „Voz“, „Ima nas“. Publika je na bis dobila i „Marjane, Marjane“, „Deca iz komšiluka“, „Za Lorenu“, te opet „Anju“ i „Ima nas“.

Za ljubitelje klupske kulture nastupili su DJ-evi Sale, Goran Starčević, Funkerman, Ivan Janjić i u osvit novog dana Laura 2000.

Cena ulaznice za poslednji dan ŠLF-a je 600 dinara.

Festivalski sajt je sabackiletnjifestival.com, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću