• Search form

03.07.2017 | 21:01

Konkurs za izložbu Beograd - grad u kome stvaram 2017.

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) raspisalo je konkurs za učešće u projektu “Beograd – grad u kome stvaram 2017”, odnosno kolektivnoj izložbi koju organizuje četvrtu godinu zaredom.

Poziv je upućen umetnicima svih sekcija ULUPUDS-a, članovima drugih umetničkih udruženja, kao i svim umetnicima koji se profesionalno bave likovnim i primenjenim umetničkim radom (od slikarstva, vajarstva, keramike, fotografije, tekstila... do video instalacija). Umetnici su pozvani da svojim radovima konkurišu za izlaganje na izložbi “Beograd – grad u kome stvaram 2017” koju je Umetnički savet ULUPUDS-a odobrio 2014. godine.

Izložba “Beograd – grad u kome stvaram” biće svečano otvorena četvrti put 30. avgusta u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije, a biće je moguće obići do 21. septembra.

Svi prispeli radovi podležu selekciji stručnog žirija ULUPUDS-a.

Tema izložbe je Beograd kao mesto, odnosno grad u kome živi i radi veliki broj umetnika.

“Beograd ostavlja trag, Beograd je inspiracija... kroz senke u mračnoj ulici, segmente kaldrme, poglede na reku, most, arhitekturu... kroz Beograđane, njihova vesela, tužna, začuđena, zabrinuta, spokojna, umorna, dečja lica. Beograd je prepoznatljiv i kao takav postaje deo umetničkog izraza. Beograd živi kroz strip, grafite, kroz skadarlijske boeme, kroz rokere, kroz kalemegdanske klince, kroz pecaroše, kroz noćne šetače... živi, raduje se i tuguje, odoleva i traje”, navedeno je u tekstu konkursa.

Zainteresovani za učešće treba da pošalju fotografije i popunjen formular, koji je moguće preuzeti sa sajta ULUPUDS-a, na e-mail adresu: kusicdesign@gmail.com

Fotografije za žiriranje treba da budu u JPG formatu, RGB mod, fajl veličine do 500 kb, fotografije za katalog u rezoluciji 300 pixel/inću, Tif ili EPS format, CMYK mode, max. veličine 10x10 cm.

Konkurs je otvoren do 10. avgusta 2017.

Radovi moraju biti opremljeni za izlaganje.

Prilikom predaje radova, koji su prošli selekciju, plaća se kotizacija u iznosu od 1.000 dinara.

Učesnici imaju pravo na besplatan primerak kataloga izložbe.

Autorka projekta je Marina Milovanović Kušić, master primenjeni umetnik.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.