• Search form

Produžen rok za prijavu filmova na 65. Martovski festival

Odbor Beogradskog festivala kratkometraznog i dokumentarnog filma - Martovskog festivala i Dom omladine Beograda, kao organizator, saopšili su da je rok za podnošenje prijava za selekciju takmičarskog programa 65. Martovskog festivala produžen do 5. februara 2018. godine.

...

Konkurs Galerije Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici za 2018.

Savet Galerije Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici raspisao je konkurs za samostalne, grupne i kustoske izložbe u oblasti savremene likovne/vizuelne umetnosti za izlagačku 2018. godinu.

Konkurs je otvoren za pojedince, udruženja i grupe koji unapređuju i afirmišu umetnost i kulturu...

Konkurs za umetnike koji rade na Kosovu

Stacion - Centar za savremenu umetnost u Prištini, u saradnji sa Univerzitetom umetnosti London (UAL), raspisao je konkurs za izbor dva umetnika ili dve umetničke grupe koji rade na Kosovu, a pruža im se mogućnost za produkciju radova kao odgovor na temu u okviru istraživačkog projekta koji se...

Konkurs za nagradu Mihailo Valtrović za 2017.

Muzejsko društvo Srbije (MDS) objavilo je Konkurs za dodeljivanje nagrade “Mihailo Valtrović” u 2018. godini – za period januar-decembar 2017.

Nagrada “Mihailo Valtrović” dodeljuje se: muzejskim radnicima za životno delo, muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i...

Poziv Beogradskog meseca fotografije na Instagram takmičenje

Beogradski mesec fotografije objavio je poziv zainteresovanima da se prijave na Instagram takmičenje na temu “Kretanje”, koje će biti održano povodom trećeg izdanja tog festivala, najavljenog za april 2018. u Beogradu.

Prijavom za takmičenje, učesnici/e potvrđuju da su stariji od...

Raspisani svi javni pozivi HAVC-a za 2018.

Hrvatski audiovizuelni centar (HAVC) raspisao je godišnji Javni poziv za podsticanje audiovizuelnih delatnosti i stvaralaštva u 2018. godini u kategorijama: proizvodnje, manjinskih koprodukcija, razvoja scenarija i projekata, te međunarodne saradnje.

Javni poziv za podsticanje...

Konkurs Beogradskog meseca fotografije - Novi talenti

Beogradski mesec fotografije, koji će biti održan treći put u aprilu 2018. godine na više lokacija u Beogradu, objavio je konkurs za nove talente, na koji se mogu prijaviti amateri ili profesionalci iz svih zemalja, rođeni posle 31. decembra 1992. godine.

Fotografije koje autori šalju na...

Konkurs za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija “Miroslav Kraljević” u Zagrebu poziva vizuelne, novomedijske i performativne umetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na učešće na konkursu za produkciju novog rada u području savremene umetnosti, tematski vezanog za odnos privatizacije i turizma, te za posledice turističke...

Konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi “Ja grafičar”

Art galerija-kafe “Beti Ford” u Beogradu, u okviru autorskog projekta “Umetnikov otisak” grafičarke Ane Marinović, raspisala je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu “Ja grafičar”.

Konkurs je otvoren za umetnike koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koji...

Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.