• Search form

22.05.2014 | 10:19

Pelene za kartu za MAD in BG

Pelene za kartu za MAD in BG

Festival MAD in Belgrade i Fond B92 omogućili su u zajedničkoj humanitarnoj akciji besplatan ulazak na oba festivalska dana od 12 do 18 sati svima koji doniraju paket pelena.

Volonteri Fonda B92 biće 24. i 25. maja na ulazu na festival kod Muzeja savremene umetnosti na Ušću, a dnevnu ulaznicu dobiće svako ko od podneva do 18 časova donese paket pelena u veličini po želji.

Festival MAD in Belgrade ranije je već najavio da će sav prihod od ulaznica od prvog dana programa uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji.

Fond B92, kako je izjavio predsednik Upravnog odbora Veran Matić, sa zadovoljstvom se priključuje humanitarnoj akciji MAD festivala za pomoć žrtvama poplava u Srbiji.

“Više hiljada trudnica, majki, beba i nekoliko hiljada dece je evakuisano iz poplavljenih područja Srbije. U ovoj situaciji posebno je ugroženo zdravlje najmlađih stanovnika Srbije, beba i male dece, što nas obavezuje da iskustvo stečeno u aktivnostima Bitke za bebe još jednom uposlimo za dobrobit dece i roditelja”, naveo je Matić i pozvao sve da u toku dana donose pelene u punkt Fonda B92 na ulazu na festival MAD in Belgrade i tako urgentno pomognu bebama i njihovim roditeljima, kao i da doniraju novac za hitnu nabavku najpotrebnijeg.

I veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu MAD in Belgrade pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava.

Pop pevačica Nene Čeri (Neneh Cherry) poslala je reči podrške i video porukom.

“Moje srce je uz sve momke i devojke koji se bore sa suzama, da bi napravili nešto pozitivno nakon ove strašne tragedije koja je zadesila vaše sunarodnike i vašu divnu zemlju. Šaljem vam vibracije ljubavi i isceljenja, i daću sve od sebe da pridobijem što više ljudi da vam pomognu u vašoj akciji za prikupljanje fondova zbog ove nesreće. Šaljem vam svu ljubav sveta!”, poručila je Nene Čeri, kojoj je ovo prva poseta Beogradu.

Festival MAD in Belgrade predstaviće 24. i 25. maja u parku kod MSUB-a više od sto izvođača, među kojima su DJ Dixon, najbolji DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu, trojac WhoMadeWho, jedan od najcenjenijih afričkih bubnjara Toni Alen, i to u sasvim posebnom elektro-džez izdanju, uz pratnju saksofoniste Džimija Tenora, zvezda detroitske scene Omar S i mnogi drugi.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu u prodaji su na svim mestima Eventima u Srbiji i regionu.

Festivalski sajt je www.madinbelgrade.com, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav