• Search form

05.07.2015 | 12:54

Španski aktivisti o Podemosu

Španski aktivisti o Podemosu

Aktivisti više španskih organizacija gostovaće 6. jula u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, a tema razgovora biće Podemos, politička partija izrasla iz masovnih građanskih protesta koja je na nedavnim lokalnim izborima osvojila veliki broj glasova širom Španije.

O Podemosu, novoj političkoj platformi levice u Španiji, kao i drugim pitanjima u vezi sa političkim, društvenim i ekonomskim kontekstom u Španiji, govoriće aktivistkinje Međunarodne mreže Žena u crnom Koncha Martin Sanchez i Almudena Izquierdo Olmo iz Madrida, koje su aktivne i u Pokretu za prigovor savesti na vojne troškove i pokretu Indignados, književnica i aktivistkinja pokreta Indignados Luz Gonzales, filozof i mirovni aktivista Martin Alonso Zarza, kao i aktivistkinje Jolanda Roullier i Maria Milagros Garate Larrea iz Santadera i Maria de las Montanas iz Sevilje.

Razgovor organizuju Žene u crnom, a moderiraće ga Marijana Stojčić i Staša Zajović.

Partija Podemos (Možemo) izrasla je iz pokreta masovnih građanskih protesta protiv mera štednje (M-15, Indignados), a na poslednjim lokalnim izborima u maju ove godine okupila je brojne građanske saveze koji su odneli pobedu u Barseloni, Madridu i drugim velikim gradovima u Španiji .

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav