• Search form

Fakultet dramskih umetnosti (učionica 44), Bulevar umetnosti 20, Novi Beograd, Beograd

Prezentacija nacionalnog izveštaja u okviru međunarodnog projekta “Evaluacija projekata podržanih od strane EU, programa i kulturnih politika usmerenih ka promociji kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi”.

govore: prof. dr Milena Dragićević Šešić i dr Violeta Simjanovska.

Međunarodni projekat “Evaluacija projekata podržanih od strane EU, programa i kulturnih politika usmerenih ka promociji kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi” ulazi u svoju završnu fazu. U okviru ovog projekta, koji su 2012. godine pokrenule organizacije Multimedija iz Skoplja, Akcija iz Sarajeva i Kulturdokumentation iz Beča, sprovedeno je mapiranje i istraživanje kulturnih politika, strategija i velikog broja projekata koji se bave interkultunrim dijalogom u šest zemalja u regionu (Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Austrija).

Nalazi koji uključuju analize slučajeva, komparativne analize kulturnih politika i programa, objavljeni su na specijalno razvijenom portalu kulturlogue.org.

U Srbiji će prezentacije biti organizovane tokom maja i u Zrenjaninu, Nišu i Novom Sadu, a učestvovaće istraživači i članovi projektnog tima: dr Violeta Simjanovska, prof. dr Milena Dragićević-Šešić i Goran Tomka, Fakultet za sport i turizam (Novi Sad).

http://kulturlogue.org/

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav