• Search form

08.10.2018 | 23:24

14. Kids Fest – Moja filmska zvezda

14. Kids Fest – Moja filmska zvezda

Dečji filmski festival Kids Fest prikazaće od 15. do 21. oktobra u Beogradu i još tridesetak gradova u Srbiji 16 filmova za decu i tinejdžere iz celog sveta, objedinjenih sloganom “Moja filmska zvezda”.

Program 14. Kids Festa, koji će svečano biti otvoren u Kombank dvorani u Beogradu filmom “Brzi Brzić”, i ove godine podeljen je na celine za decu i za tinejdžere, a nudi osam animiranih, sedam igranih i jedan dokumentarni film. Veliki broj filmova sinhronizovan je, pa će i najmlađi moći da uživaju u avanturama filmskih junaka, a kao i do sada, mališani će, pored filmskog programa, moći da učestvuju i u raznovrsnim radionicama.

Teen program, koji je namenjen omladini uzrasta od 12 do 18 godina, obuhvata poučne filmove iz celog sveta, a u okviru Kids programa, biće prikazano 14 filmova iz Norveške, Češke, Francuske i Nemačke, među kojima su priče o neverovatnim putovanjima, prijateljstvu, životinjama…

Posebno mesto imaju nastavci poznatih filmova “Bela i Sebastijan” i “Mali traktor Fergi”, koji su od samog početka prikazivani na Kids Festu, pa će tako mališani videti ovoga puta filmove “Bela i Sebastijan: Najbolji prijatelji” i “Mali traktor Fergi 3”. Takođe, popularni “Pat i Mat”, priča o nekada najboljim komšijama, a danas prijateljima koji rešavaju probleme koje su sami napravili, još jedno je ostvarenje koje je poznato publici Kids Festa.

Kao dva filma koja će biti zanimljiva i malim i velikim posetiocima Kids Festa, organizatori su najavili porodični film sa elementima fantastike “Igračke iz budućnosti” i “Fantastičan dan na planeti Zemlji”, koji prikazuje našu jedinstvenu planetu kroz živote njenih mnogobrojnih vrsta stanovnika, uz naraciju Roberta Redforda.

Među sinhronizovanim filmovima su najavljene animacije poput “Cirklin, Koko i divlji nosorog”, “Kapetan Morten i kraljica paukova”, “Mumini i zimske čarolije”.

Biće prikazan i novi film crnogorskog reditelja Draška ĐurovićaHozentarus”, koji govori o tajnom predmetu koji je jako potreban kralju koji ima sve.

Nežni bik “Ferdinand” i “Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona” i “Mali veseljak: Brod spasilac”, koji su ove godine doživeli veliki uspeh u bioskopima, takođe su deo programa 14. Kids Festa.

Centralna lokacija biće Kombank dvorana u Beogradu, gde će 15. oktobra u podne, uz nastup hora Kolibri, Kids Fest otvoriti ovogodišnja ambasadorka, glumica Mirka Vasiljević, poznata po ulogama u filmu “Mi nismo anđeli 2” i seriji “Ljubav, navika, panika”.

U Kombank dvorani biće održane i radionice koje će omogućiti deci i da se zabave, i da nešto novo nauče.

Za 17. oktobar najavljeno je otvaranje izložbe Fraktal Arta, umetnosti crtanja zatvorenih očiju. Za 20. oktobar organizatori su najavili Skajlenders turnir, kao i radionice inspirisane tom igricom, dok će 21. oktobra biti veliki Maskenbal, koji organizuje BrainOBrain, centar za razvoj intelektualnih veština.

Osim u Kombank dvorani, u Beogradu se Kids Fest održava i u bioskopima “Roda Cineplex”, “Fontana” i “Cine Grand Capitol park Rakovica”, kao i u Dečjem kulturnom centru, a u Novom Sadu u bioskopu “Arena Cineplex”, dok će u Nišu centar festivalskog dešavanja biti bioskop “Vilin grad”. U Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u bioskopima “Cinestar”.

Kids Fest organizuje MegaCom Film, a podržali su ga Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i sponzori.

Cene karata kreću se u rasponu od 150 do 355 dinara.

Festivalski sajt je kids-fest.com, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.