• Search form

04.09.2018 | 16:24

9. Beogradski susreti

9. Beogradski susreti

Međunarodna grafička radionica “Beogradski susreti” u Centru za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti okupila je u devetom izdanju 14 umetnika iz Srbije i Hrvatske, koji se bave različitim medijima, a predstaviće se 6. septembra zajedničkom izložbom.

Na radionici učestvuju umetnici iz Hrvatske: Igor Čabraja, Vedran Perkov, Matija Debeljuh, Igor Eškinja, Vojin Hraste, Alem Korkut, Mario Čaušić i Goran Škofić, a iz Srbije: Svetlana Volic, Nina Todorović, Vladimir Nikolić, Petar Mirković, Mario Kolarić i Nikola Pešić.

Učesnici radionice će, uz pomoć umetnika majstora štampe, izvoditi po jednu grafiku, kao deo zajedničke mape grafika.

Umetnici su različitih medijskih opredeljenja - od skulpture, preko videa, instalacije, koncepta do grafike, a tokom deset dana intenzivnog izlaganja preciznosti i disciplini, a prevashodno poštovanju procesa - na čemu grafika insistira, preneće svoja vizuelna promišljanja iz primarnog medija odgovarajućim grafičkim tehnikama na zadati format papira.

Eksperimentisanje, kombinovanje digitalne slike, videa, fotografije... sa tradicionalnim grafičkim tehnikama ukazali su na korisnost grafičke discipline, a raznovrsni savremeni materijali, savremene tehnologije i inovacije unutar procesa njenog izvođenja, učinile su je dostupnom i izvodljivom svim zainteresovanim umetnicima, bez obzira na primarni medij kojim se bave. Upravo su te vrednosti medija uslovile selekciju autora za saziv devete Međunarodne grafičke radionice.

Tokom trajanja “Beogradskih susreta” učesnici će se predstaviti domaćoj javnosti radovima izvedenim u svojim primarnim medijima - zajedničkom izložbom u galeriji Centra za grafiku, koja će biti otvorena do 18. septembra.

Alem Korkut

Goran Škofić

Igor Čabraja

Igor Eškinja

Vladimir Nikolić

Mario Čaušić

Nina Todorović

Mario Kolarić

Petar Mirković

Nikola Pešić

Svetlana Volic

Vedran Perkov

Vojin Hraste

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.