• Search form

03.10.2018 | 15:47

Bisera, Gabi, Matija i Vasil u Kombank dvorani

Bisera, Gabi, Matija i Vasil u Kombank dvorani

Pevačice Bisera Veletanlić i Gabi Novak i džez pijanisti Matija Dedić i Vasil Hadžimanov, predstavnici dve generacije muzičara iz dve porodice iz Srbije i Hrvatske, održaće koncert 16. novembra u Kombank dvorani u Beogradu, a izvešće pesme nekih od najvećih jugoslovenskih autora.

Publika će uživati uz pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

Bisera Veletanlić, osim toga što je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda jugoslovenskih festivala 70-ih godina, jedna je od najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija koje su obeležile jedno vreme. Dobitnica je nagrade džez festivala Nišville za životno delo.

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija svog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona. Dobitnica je nagrade Porin za životno delo.

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić svetski su priznati džez pijanisti i kompozitori, sa dugogodišnjim uspešnim muzičkim karijerama, bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Kombank dvorane, kao i na svim prodajnim mestima Eventima.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.