• Search form

07.09.2018 | 11:24

Brajan Feri posetio Narodni muzej

Brajan Feri posetio Narodni muzej

Britanski pevač Brajan Feri, koji gostuje u Beogradu povodom koncerta 7. septembra u Štark areni, posetio je rekonstruisani Narodni muzej, a  posebnu pažnju, kako je saopšteno, posvetio je upoznavanju sa najstarijim tragovima života i kultura na prostoru današnje Srbije, kao i delu postavke sa izborom evropske umetnosti.

Na Ferija su poseban utisak ostavile skulpture Lepenskog Vira, delatnost avangardnog pokreta Zenit i prostorija sa ostvarenjima predstavnika konstruktivizma i Bauhausa, saopštio je Narodni muzej.

Feri je novu stalnu postavku obišao 6. septembra uveče u društvu operativne direktorke Narodnog muzeja Gordane Grabež i više kustoskinje Lidije Ham.

Feri je obišao Narodni muzej odmah po dolasku sa aerodroma, a u Beogradu gostuje nakon Skoplja, u okviru svetske turneje na kojoj izvodi pesme sa poslednjeg albuma “Avonmore” (2016), ali i stare hitove iz solo karijere i perioda kada je vodio grupu Roxy Music.

*Foto: Luka Banda za Narodni muzej

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.