• Search form

17.11.2017 | 12:15

Digitalni alati u kulturi

Digitalni alati u kulturi

Dvodnevni seminar “Digitalni alati u kulturi: fondovi, projekti, publika”, posvećen temi digitalizacije i primeni digitalnih alata u kulturi, biće održan 27. i 28. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, u organizaciji Deska Kreativna Evropa Srbija i Sektora za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Program prvog dana događaja osmišljen je tako da predstavi različite mogućnosti za ostvarivanje finansijske podrške projekata savremenog stvaralaštva u oblasti digitalnih umetnosti, digitalizacije kulturne baštine i njene interpretacije i promocije, primene digitalnih alata i inovacija u radu s publikom, razvoja digitalne infrastrukture i onlajn distribucije sadržaja, intersektorke saradnje i jačanja kapaciteta profesionalaca u kulturi u procesu digitalizacije.

Drugog dana biće predstavljeni primeri kulturnih inicijativa i projekata koji uspešno primenjuju digitalne alate. Ukazujući na promene u interakciji kulturnih programa i publike, ovaj deo programa daje sveobuhvatan pogled na pitanja: kako digitalizacija utiče na kreiranje, dostupnost i korišćenje kulturnih sadržaja; kakav efekat ima na kreatore kulturnih programa, kakve prilike daje za dalji razvoj sektora kulture: nova radna mesta i nove forme prezentacija, najavio je Desk Kreativna Evropa Srbija.

Doprinos inovaciji i kreativnosti u oblasti kulture kroz savremeno stvaralaštvo, osmišljavanje novih poslovnih modela, korišćenje digitalnih tehnologija i promovisanje inovacije kroz međusektorsku saradnju, neki su i od najvažnijih prioriteta programa Kreativna Evropa.

Seminar je otvoren za sve zainteresovane i prijave nisu potrebne.

Program se nalazi ovde (pdf)

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.