• Search form

31.08.2017 | 15:32

Fajns u BGF povodom filma o Nurejevu

Fajns u BGF povodom filma o Nurejevu

Beogradska filharmonija snima muziku za film Rejfa Fajnsa o Rudolfu Nurejevu, a tim povodom slavni britanski glumac i reditelj posetio je BGF i izrazio joj zahvalnost na učešću u tom projektu koji priprema duže vreme.

Direktor BGF Ivan Tasovac takođe je izrazio zadovoljstvo tom saradnjom i ocenio da se BGF time vraća na američko tržište, i to pravo u Holivud.

“Beogradska filharmonija se, tri godine posle svog prvog nastupa u Karnegi holu, vraća na američko tržište i to, zajedno sa Rejfom Fajnsom, pravo u Holivud. Zvuči filmski, priznaćete. Veliko mi je zadovolјstvo, ne samo zato što smo deo ovako prestižne međunarodne produkcije, koju smo dogovorili tokom velikog junskog koncerta na otvorenom, već i zato što vidim kako poreske olakšice za filmske producente, koje je Vlada (Srbije) usvojila u vreme dok sam bio ministar kulture i informisanja, uveliko daju rezultate pa tako Srbija postaje sve poželјnija filmska destinacija”, rekao je Tasovac, saopštila je BGF.

Za film o životnoj priči Nurejeva, najvećeg baletana svih vremena, Beogradska filharmonija izvodi muziku iz baleta Čajkovskog, Prokofjeva i Minkusa, u aranžmanima Ijana Eškerija, pod dirigentskom palicom Endija Brauna, muzičkog direktora Londonskog Metropoliten orkestra.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.