• Search form

15.08.2017 | 19:52

Judit Keler gošća Krokodila

Judit Keler gošća Krokodila

Švajcarska autorka Judit Keler boravi tokom avgusta u Krokodilovoj Kuće za pisce u Beogradu, uoči izlaska debitanske knjige “Die Fragwürdigen” (Diskutabilni), u izdanju kuće Verlag der gesunde Menschenversand.

Rođena 1985. godine u Lahenu, Judit Keler živi u Cirihu. Objavljivala je u raznovrsnim časopisima i antologijama (Lyrik von Jetzt 3. Babelsprech, Wallstein 2016), a u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj je učestvovala na brojnim čitanjima. Njena priča “Wo ist das letzte Haus?” (Gde je poslednja kuća?) izašla je 2016. godine kao e-knjiga u izdanju kuće Matthes und Seitz. Za nju je dobila i nagradu New German Fiction Preis.

Judit Keler je 57. gošća Krokodilove Kuće za pisce, a njen boravak realizuje se u okviru programa “Četiri zemlje jedan jezik”.

U fokusu predstojećeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost jednog velikog i policentričnog evropskog jezika - nemačkog. Zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska, kao i Lihtenštajn.

Posetiocima će biti prezentovano oko hiljadu knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak 350 naslova. Specijalno za tu priliku, Srbiju će posetiti više od 20 prominentnih stvaralaca za decu i odrasle koji će publici predstaviti svoj rad u okviru sajamskih manifestacija, ali i događaja koji će biti organizovani na različitim lokacijama u centru Beograda.

Boravak Judit Keler u Krokodilovoj kući za pisce podržali su Švajcarska fondacija za kulturu Pro Helvetia i Erste banka.

(SEEcult.org)

Video
12.06.2018 | 19:26

VOĐENJE: Daniel Kovač - Uvek može surovije

Vođenje kroz izložbu Daniela Kovača "Uvek može surovije", održanu u galeriji Remont u Beogradu od 28. maja do 8. juna 2018.