• Search form

18.08.2017 | 14:17

Kako je bilo 80-ih u Beogradu...

Kako je bilo 80-ih u Beogradu...

Kulturna scena 80-ih tema je novog izdanja tribine “Beograd voli 80-te” koja će 19. avgusta biti održana na Cvetnom trgu, uz učešće nekih od aktera i savremenika stvaranja modernog evropskog imidža Beograda.

Među učesnicima su najavljeni: novinarka Dubravka Duca Marković, pisac i novinar Aleksandar Žikić, filmski, TV i pozorišni reditelј Vladimir Aleksić, slikar i pisac Kosta Bunuševac, umetnik fotografije Mario Bralić i Jovanka Cvetković, u ime modnog brenda “Čedomir Čedomir”.

Na muzička ostvarenja 80-ih podsetiće bend KP2, a zašto neće da živi u zemlјi bez rokenrola - objasniće najmlađi zvanični muzičar i autor u Srbiji, Nikola Johnny Ranković (Johnny & The Churlijans).

Specijalno tim povodom, publici će na Cvetnom trgu biti na raspolaganju i fliperi.

Beograd voli osamdesete” je kulturološki projekat Centra za kulturu “Božidarac”, osmišlјen da kroz pet multimedijalnih javnih programa doprinese afirmaciji i unapređenju aktuelne urbane kulture na svim polјima, kroz pozitivne primere stvaralaštva 80-ih godina 20. veka.

(SEEcult.org)

Video
14.03.2018 | 20:55

Incidenti koji postaju pravilo

Kako je nestao Kulturni centar Požega i da li se taj i slični slučajevi mogu posmatrati kao incidenti u kulturi u Srbiji ili postaju pravilo – bila je tema diskusije održane 13.