• Search form

03.01.2018 | 13:07

Legenda o Kolovratu u bioskopima

Legenda o Kolovratu u bioskopima

Ruski film “Legenda o Kolovratu”, najavljen kao najveći produkcijski poduhvat u ruskoj kinematografiji, premijerno će biti prikazan 4. januara u bioskopu Cineplexx u tržnom centru Ušće u Beogradu, u prisustvu glavnog glumca Ilje Malakova, nakon čega će se naći na programu bioskopa u Srbiji i u regionu.

Malakov je po dolasku u Beograd izjavio da je nestrpljiv da čuje utiske nakon beogradske premijere tog filma kojim je, inače, oduševljen i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Zbog velikog interesovanja Putina, organizovana je posebna pretpremijera, nakon koje je čestitao celoj ekipi na odličnom filmu.

“Film je impresivan, dira u dušu, imam utisak da će ljudima biti zanimljiv. Ideja je odlična”, rekao je Putin, dodajući da mu je mladi Malakov novi omiljeni glumac, saopštila je kuća Fame solutions, koja ima prava za distribuciju tog filma za Srbiju i Crnu Goru, dok regionalna prava ima kuća Fox Vision.

Malakov je član Guberskog pozorišta u Moskvi, a za ulogu Kolovrata izabran je među više od 30 kandidata.

Komentarišući pripreme za snimanje “Legende o Kolovratu”, Malakov je rekao da je bilo teško, naročito prilikom scena borbi, ali i veoma uzbudljivo.

“Svaki dan smo trenirali mesecima i za to vreme postali veoma dobar tim koji se maksimalno posvetio svojim zadacima. To je za mene bilo inspirativno i mislim da su to gledaoci prepoznali. Nadam se da će isto videti i publika u Srbiji”, rekao je Malakov.

Prema scenariju, mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su u 13. veku većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom, koji im se suprotstavlja.

Režiju potpisuju Džanik Fajziev i debitant Ivan Šurkovetski, a glavne uloge, osim Malakova, tumače i Aleksej Serebrijakov i Aleksandr Ilin.

Film “Legenda o Kolovratu” do sada je u Rusiji pogledalo više od pet miliona ljudi.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću