• Search form

24.08.2015 | 12:30

Najbolji muzički um

Najbolji muzički um

Mladi muzički talenti iz celog sveta imaju priliku da učestvuju na međunarodnom takmičenju u oblasti savremene muzike “The Best Musical Mind” (Najbolji muzički um), prvo takmičenje te vrste u regionu Balkana, koje organizuje Multikultivator, a podrazumeva vredne nagrade, uključujući usavršavanje na čuvenom Berkliju.

Multikultivator želi tim konkursom, namenjenim motivisanim, talentovanim muzičarima od 16 do 27 godina, da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Poziv se odnosi na različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica. Na takmičenje se mogu prijaviti do 4. oktobra pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti krajem novembra u Beogradu, kada će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobice šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje Berkli muzički koledž u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedeljni program “Musica Brasileira & Jazz” prestižnog Konzervatorijuma Souza Lima u Sao Paolu, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu, u okviru projekta “Multiverzitet”.

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Takmičenje “The Best Musical Mind” deo je projekta “Multiverzitet”, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku Berkli koledža i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica “Berklee International Network” (BIN).

Мultivеrzitеt” је zamišljen kao injеkciја mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.

Glavni cilј prојеktа је pоdizаnjе nivоа muzičkе kulturе krоz unаprеđеnjе kvаlitеtа muzičkоg оbrаzоvаnjа u Srbiјi, saopštio je Multikultivator.

Više detalja o takmičenju moguće je naći na sajtu Multikultivatora, kao i u rubrici “Konkursi” portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.