• Search form

04.07.2017 | 14:17

Nove studije na FEFA - Kreativna produkcija

Nove studije na FEFA - Kreativna produkcija

Novi umetnički studijski program na fakultetu FEFA – Kreativna produkcija, upisuje prvu generaciju studenata za osnovne i master studije, koji žele da se pripreme za rad na filmu, televiziji, u nezavisnoj produkciji, digitalnim medijima, reklamnim agencijama, portalima, kao i u kreiranju manifestacija u kulturi i sportu i u celokupnoj industriji zabave.

Kreativna produkcija, kako je navedeno u saopštenju FEFA, sinonim je za umetnost, zanat, veštinu, tehniku, tehnologiju i nauku.

Studijski program zasnovan je na profesionalnoj reputaciji predavača poput Fetija Dautovića, Milutina Petrovića, Bojane Maljević, Predraga Bambića, Vladimira Đurđevića i drugih autora i producenata više od 50 domaćih filmova i TV serija. Zajedno sa profesorima koji na fakultetu FEFA predaju ekonomiju, finansije, biznis i marketing, “kreiraće” nove generacije producenata i autora u tradicionalnim i novim medijima.

“Posle 17 godina predavačkog iskustva na filmskim akademskim školama, konačno sam bio u prilici da sa iskusnim kolegama učestvujem u osmišljavanju programa koji je u potpunosti uronjen u XXI vek i maksimalno oslobođen anahronizama lažnog akademizma i zabluda starovekovnog sovjetskog obrazovanja”, naveo je reditelj i profesor Milutin Petrović.

Novi studijski program namenjen je studentima koji žele da razvijaju kreativnost i da budu producenti i autori različitih sadržaja. Ispuniće očekivanja onih koji žele da se bave novim medijima, ali i da “osete miris filma”, te da realizuju složene projekte i upravljaju celim timom.

Studenti će da nauče i kako da obezbede finansijsku i ekonomsku sigurnost za svoje projekte.

Nakon završetka osnovnih akademskih studija u trajanju od četiri godine, postoji mogućnost za usavršavanje na master studijama, koje traju jednu godinu.

Prijemni ispit biće održan 6. i 7. jula u 11 casova na fakultetu FEFA.

Dodatne informacije moguće je naći na sajtu FEFA

FEFA je osnovan 2003. godine kao prvi privatni akreditovani fakultet u oblasti ekonomije i menadžmenta. Osnivači su prof. dr Nebojša Savić i prof. dr Goran Pitić.

(SEEcult.org)

FEFA
Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.