• Search form

19.09.2018 | 22:39

Novi ciklus Škole robotike i programiranja za decu

Novi ciklus Škole robotike i programiranja za decu

Škola računara Vinča, koja posluje pri Institutu za nuklearne nauke Vinča Univerziteta u Beogradu, pokreće novi ciklus edukativnog programa robotike i programiranja za decu osnovnoškolskog uzrasta.

Program Škole robotike i programiranja za decu osmišljen je tako da neguje maštu, radoznalost, logičko razmišljanje i rešavanje problema. Takođe, razvija pažnju, veštinu vizuelizacije, kontinuiranog rada u grupi i podstiče razvoj novih ideja na savremen i deci blizak način.

Program je namenjen deci uzrasta od prvog do petog i od petog do osmog razreda osnovne škole, koja će imati priliku da se upoznaju sa osnovama računarstva, izradom prezentacija, Lego WeDo robotikom sa programiranjem, kao i sa programiranjem, uvodom u algoritme, logičkim  razmišljanjem i Scratch-om.

Originalnim Lego WeDo setovima deca sklapaju modele robota vodeći se maštom i svojim idejama. Polaznici će, uz pomoć softvera, svojim robotima ugraditi instrukcije koje će oni zaista izvršavati. Lego WeDo omogućava kreiranje interaktivnih priča, igara i animacija, kao i deljenje projekata sa drugim korisnicima. Upotrebom Lego elemeata deca na kursu oblikuju sopstvene ideje u priče, koje se zatim integrišu u veću celinu unutar grupe.

Scratch je programski jezik koji se u više zemalja koristi za početno učenje programiranja. Polaznici će biti upoznati sa osnovnim elementima programske logike, uz ilustraciju bazičnih karakteristika aplikativnih programa.

Kurs se realizuje u dve grupe, a obuhvata dva nivoa – osnovni i napredni.

Datum početka je 29. septembar, a termin nastave je subotom od 10 do 11.30.

Više informacija moguće je naći na sajtu Škole računara Vinča i njenoj Fb strani

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.