• Search form

05.07.2018 | 16:29

Od sebe ka teatru – od teatra ka sebi

Od sebe ka teatru – od teatra ka sebi

Plavo pozorište najavilo je od 8. do 14. jula u Beogradu početak međunarodnog programa “Od sebe ka teatru – od teatra ka sebi: Flow Ability”, koji obuhvata koncert, radionicu i predstavu tog nezavisnog teatra “Sanjarenje – priča iz Terezina”.

Program počinje 8. jula koncertom Plavog pozorišta “All Things Must Pass”, koji je posvećen legendarnom muzičaru Džordžu Harisonu.

Od 9. do 13. jula biće održana radionica Flow Ability (od 15.30 do 21 sat), a program se završava predstavom “Sanjarenje – priča iz Terezina”, koja se bavi pitanjem Holokausta iz nesvakidašnjeg ugla, a izvedena je na manifestaciji Vroclav – Evropska prestonica kulture 2016.

Koncert, foto: Ivana Čolić

Program je namenjen ne samo ljudima iz sveta pozorišta i kulture, već i svima drugima koji imaju potrebu da svoj rad obogate većim stepenom kreativne energije i većim nivoom produktivnosti, nezavisno od profesije kojom se bave.

Sistem vežbi i treninga baziran je na znanju i iskustvima koje je Plavo pozorište steklo tokom 23 godine postojanja i rada u oblasti pozorišne antropologije, te rada sa ljudima u okviru brojnih edukativnih projekata, kao i projekata namenjenih individualnom i društvenom razvoju.

Program se odvija na engleskom jeziku, a biće održan u Plavom pozorištu u zgradi BIGZ-a (Bulevar vojvode Mišića 17, VI sprat).

*Naslovna foto: Sanjarenje (Andrijana Pajović)

(SEEcult.org)

Zoran Popovic's solo exhibition 'Time Based Works', Artget Gallery, Belgrade Cultural Center, 2007
Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.