• Search form

26.07.2017 | 15:22

Opet. Sada i na duplom vinilu

Opet. Sada i na duplom vinilu

Disciplin A Kitschme objavila je aktuelni album “Opet.” na duplom vinilu, čime je to izdanje postalo dostupno na svim nosačima zvuka.

“Dugo se čekalo na vinilno izdanje ovog albuma, tako da sam se, kad se konačno to i dogodilo, osetio poput Đepeta u trenutku finalizacije Pinokija”, izjavio je frontmen legendarne beogradske grupe Disciplin A Kitschme, Dušan Kojić Koja.

Promocija duplog vinila “Opet.”, u izdanju Mascoma, održana je 25. jula u Mascom Store u Čumićevom sokačetu, a obožavaoci fank-rok zvuka imali su priliku da se druže sa članovima grupe i da javno preslušaju album “Opet.” koji je krajem 2015. objavljen kao CD, a dostupan je i kao digitalno izdanje.

Prema rečima Koje, raspored pesama na vinilu prilagođen je limitiranom trajanju strana, “napravljena su neka pretumbavanja, pa je zanimljivo čuti album i u tom obliku”.

“Takođe je fino kad CD image postane duplo veći, a dodatno sam se obradovao unutrašnjim crnim papirnim kesama u kojima su ploče, to je nešto čega ranije nije bilo u vinilnim jugoslovenskim izdanjima. Zvuk je topliji i prirodniji, verujem da će slušaoci primetiti novu dimenziju pri slušanju albuma”, naveo je Koja.

Velika beogradska koncertna promocija albumaOpet.” bila je krajem maja 2016. godine u Bašti Studentskog kulturnog centra, kada je Disciplin A Kitschme, uz nove hitove “Zaboravili rokenrol!?!”, “Samo disciplina” i “Ovisnik o moći”, izvela i niz klasika iz 35-godišnjeg opusa, pruživši opet istinski užitak - tradicionalno bez predaha.

Koja je osnovao Disciplinu kičme (od 1995. Disciplin A Kistchme) 1981. godine, nakon raspada kultnog novotalasnog benda Šarlo Akrobata. Disciplina se nametnula do sada kao jedna od najautentičnijih i najuticajnijih grupa srpske i regionalne rok scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom 90-ih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), "Uf!" (2011) i aktuelnog "Opet." (2015).

To je prvo izdanje benda sa bubnjarem Radetom Vulićem-Vulom (Popečitelji, Bo, Svemirci, Trese.Lupa.Udara), a u grupi su još i pevačica Manja Đorđević i Igor Djeke na usnoj harmonici.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću