• Search form

09.06.2018 | 22:43

Planet Song Margarete Jelić

Planet Song Margarete Jelić

Beogradska višemedijska umetnica i slikarka Margareta Jelić, koja se bavi i animacijom i muzikom, objavila je singl “Planet Song”, kojim se predstavlja i kao pevačica, aranžerka i autorka.  

“Moja umetnička praksa obuhvata često više medijskih linija koje se smenjuju u zavisnosti od teme kojom se bavim u datom trenutku. Ovog puta radila sam na odnosu muzičkih kompozicija sa tekstom i digitalnim crtežom-animacijom”, navela je Margareta Jelić povodom pesme “Planet Song”, prve u nizu muzičkih radova.

Zvuk i muzika već dugo sastavni deo njenih animacija, video radova i instalacija, a “Planet Song” je prvi rad koji po karakteristikama pripada i muzici i nalazi se na granici nekoliko medija - slike, teksta, muzike i animacije. To ga, prema rečima umetnice, čini posebnim u njenom dosadašnjem radu.

Margareta Jelić (vokal, sintisajzeri) je autorka muzike za “Planet Song” (sa Mihajlom Jovanovićem), teksta i aranžmana sa Dejanom Škopeljom Škopije (bas), koji potpisuje i muzičku produkciju.

Singl “Planet Song” dostupan je na muzičkim digitalnim servisima (Deezer, Google Play), a pesma je praćena i video spotom iza kojeg takođe stoji Margareta Jelić, kao autorka animacije i umetničkog koncepta.

Margareta Jelić dvostruki je doktor nauka Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Izlagala je na niz grupnih i samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu i učestvovala na brojnim radionicama i likovnim kolonijama. Autorka je više zapaženih animiranih radova.

Članica je ULUS-a, ULUPUDS-a i Udruženja likovnih umetnika Austrije BVO (Berufsverband Bildender Kunstler Osterreichs).

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.