• Search form

08.09.2016 | 14:25

Prvi kadar

Prvi kadar

Izložba fotografija Sarajeva i Prizrena, nastalih za vreme filmskih festivala u tim gradovima, biće otvorena 9. septembra u kafeu “Pero” u Novom Sadu, kao rezultat programa “Prvi kadar” Vojvođanskog građanskog centra.

Program “Prvi kadar” pokrenut je pre tri godine sa idejom da se učesnici programa - mladi zainteresovani za aktivizam, ljudska prava i dokumentarni film, upoznaju sa Sarajevom i Prizrenom kroz učešće u festivalskim aktivnostima i praćenje programa dva velika filmska festivala – Sarajevskog filmskog festivala i prizrenskog Dokufesta.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije, svojevrsni prvi utisci, “prvi kadrovi” učesnika i učesnica programa, sa kojima će posetioci moći da pričaju o impresijama iz Sarajeva i Prizrena, najavio je Vojvođanski građanski  centar.

Jedan od ključnih ciljeva programa “Prvi kadar” je i razbijanje predrasuda nastalih nakon ratova 90-ih godina na ovim prostorima, ali i uspostavljanje veza među mladim ljudima iz Vojvodine, sa Kosova i iz Bosne i Hercegovine, koji do sada nisu bili u prilici da upoznaju svoje vršnjake koji potiču iz drugog etničkog i nacionalnog miljea.

Realizaciju programa pomogli su CCFD - Terre Solidaire (The Catholic Committee against Hunger and for the Development) iz Francuske i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Izložba će biti otvorena u kafeu “Pero” (Železnička 10) do 16. septembra.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću