• Search form

18.01.2018 | 16:45

Radulović ponovo na Kolarcu

Radulović ponovo na Kolarcu

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović (32), koji gradiuspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno će nastupiti 4. februara na Kolarcu - na 86-godišnjicu Velike dvorane te zadužbine. Zbog velikog interesovanja, Radulović će nastupiti u Kolarčevoj zadužbini i 5. februara, a oba koncerta rasprodata su za jedno pre podne.

Radulović će nastupiti na Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima - orkestrom Double Sens,  sa kojim proslavlja 10 godina zajedničkog muziciranja.

U prvom delu koncerta, Radulović će nastupiti sa pojedinim članovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Đorđevićem na violončelu) i Vivaldija (koncerti za 4 i 2 violine sa Tijanom i Ksenijom Milošević i Gijomom Fontanrozom).

U drugom delu koncerta publici će predstaviti dela Bartoka, Šostakoviča, Dvoržaka, kao i Šeherezadu Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Radulović uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njenoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Rođen u Nišu, Radulović se školovao u Beogradu i Francuskoj, gde je i započeo uspešnu međunarodnu karijeru obeleženu virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima.

Raduloović ima ekskluzivan ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, a poslednji CD koji je objavio za tu kuću sa delima Čajkovskog  niže uspehe odličnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja. Deo tog kompakt diska sniman je tokom 2017. godine upravo u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Budući da su oba koncerta na Kolarcu rasprodata, organizatori su najavili da će postaviti dodatna sedišta na pozornici da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, a te ulaznice biće u prodaji od 22. januara.

Kolarčeva zadužbina proslavlja 86 godina Velike dvorane, koja je otvorena 1932. godine, u saradnji sa kompanijom MTS Srbije.

*Foto: Milan Đakov

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.