• Search form

25.04.2018 | 16:45

Renoviran Dom sindikata - Kombank dvorana

Renoviran Dom sindikata - Kombank dvorana

Renovirana Dvorana Doma sindikata, ubuduće Kombank dvorana, biće otvorena spektakularnim koncertom 27. aprila kako je i najavljeno, mada i dalje na objektu radi još oko 450 radnika.

“Možda u ovom trenutku izgleda kao da neće biti gotovo, ali radiće se i noću, a još ponešto i posle zvaničnog otvaranja”, rekao je 25. aprila novinarima Igor Stanković, direktor kompanije “MegaCom film” koja je zakupila i rekonstruisala Dvoranu Doma sindikata.

Stanković je izjavio da je velika čast pokrenuti novu epohu tog prostora, o čijim je slavnim danima snimljen dokumentarni film “Svedok jednog vremena”, koji će biti premijerno prikazan 26. aprila na Radio-televiziji Srbije.

“Deset meseci smo radili taj film sa željom da podsetimo na mnoge aktere, od kojih neki nažalost više nisu živi, a koji su učestvovali u stvaranju tog kulta Dvorane Doma sindikata”, rekao je Stanković prilikom obilaska tog objekta.

Stanković je zahvalio svima koji su doprineli da “ovo postane mesto novog okupljanja sadašnjih i budućih generacija, pod imenom Kombank dvorana”.

Velika sala kapaciteta 1.382 mesta u potpunosti je opremljena svim tehnološkim inovacijama.

“Obezbeđeno je 100.000 kubika svežeg vazduha na sat. Tu su mobilna bina, najbolja rasveta, akustika. U ovom trenutku je to sigurno najakustičnija dvorana u Srbiji, a i šire. To će se čuti već na otvaranju, uz Simfonijski orkestar RTS-a sa gostom, čuvenim pijanistom i di-džejem Frančeskom Tristanom”, rekao je Stanković.

Kombank dvorana ima još pet bioskopskih sala, VR zonu, hol sa kafeterijom, javni sat koji je satelitski povezan i pokazuje najtačnije vreme u Srbiji.

“Instaliran je i panoramski lift, tako da su svi prostori dostupni osobama sa invaliditetom. To je bilo izuzetno teško. Objekat je sagrađen 1957. godine kada se o tome nije puno voidlo računa. Ubačen je lift, ali su očuvane i reparirane sve stvari koje je trebalo po kriterijumima Zavoda za zaštitu spomenika. Tri stručna tima angažovana su za restauraciju”, naglasio je Stanković.

U rekonstrukciju je bilo uključeno više od 120 izvođača radova i više od 1.200 radnika.

“Veliko je zadovoljstvo što je ovo prava domaća investicija, privatna dvorana izgrađena od strane srpskih izvođača”, rekao je Stanković.

Posle koncerta na svečanom otvaranju, od 28. aprila kreću redovni bioskopski repertoar sa 15 filmova, kao i drugi programi.

Među njima je koncert Olivere Katarine “kao svojevrsni spoj prošlosti i budućnosti ovog mesta”, izjavio je Stanković.

Rambo Amadeus, koji će održati koncert 1. maja, rekao je da uvek ima tremu, ali da je ona sada dvostruka.

“Ambijent u kojem sam navikao da nastupam sada je mnogo lepši i ekskluzivniji”, kazao je Rambo Amadeus i šaljivo primetio da će morati da uloži u garderobu kako bi se slagao sa velelepnim objektom.

Pevač Željko Vasić izrazio je zadovoljstvo što je među prvim izvođačima koji će nastupiti u novoj dvorani, 10. maja. “Drago mi je što su Beograđani dobili Dom sindikata u punom sjaju”, dodao je Vasić.

Glumac Nikola Đuričko najavio je svoj stend-ap za 12. maj. “Drago mi je da sam deo otvaranja Kombank dvorane i da sam u ovako divnom društvu. Posebno mi je drago što je Beograd dobio nazad svoju dvoranu, sada osavremenjenu i prolepšanu, sa odličnom akustikom i svim komforom za publiku”, rekao je Đuričko.

Kako je ranije saopšteno, Kombank dvorana je jedinstven, multifunkcionalni prostor u gradu za događaje iz svih oblasti kulture i zabave od 7.000 kvadratnih metara, šest sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 mesta, a sadržaće i veliki hol sa VR zonom, zabavnim sadržajem i kafeom, dečiji zabavno-edukativni centar, pres centar, laundž i džez bar. Rekonstrukcija Dvorane Doma sindikata započeta je u junu 2017. godine, a investicija u rekonstrukciju, uključujući i opremu, iznosi više od 4.5 miliona evra.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.