• Search form

10.03.2018 | 21:25

Samoodrživost festivala u fokusu Kontakt konferencije

Samoodrživost festivala u fokusu Kontakt konferencije

Kontakt muzička konferencija okupiće od 21. do 24. marta u Beogradu predstavnike dvadesetak najznačajnijih festivala iz zemalja u regionu, koji će preispitati različite aspekte samoodrživosti, a kroz primere dobre prakse, tribine, panele i javne diskusije, ukazaće na nove trendove i jasnije mapirati region kao plodno tlo za razvoj muzičke industrije.

Najavljeno je 70 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a program obuhvata i 25 koncerata i DJ nastupa, kao i tri izložbe.

Kao i 2017. godine, kada je prvi put održana, Kontakt muzička konferencija organizovana je uoči nove festivalske sezone u regionu, a glavna i inače goruća tema je samoodrživost festivala. U tom kontekstu najavljene su panel diskusije o naplaćivanju ulaznica ili ne, vođenju muzičkog posla - sa ili bez menadžera, te budućnosti nezavisnog izdavaštva, muzičkim profilima festivala (DJ ili live koncerti), regionalnom muzičkom novinarstvu, samofinasirajućim i finasiranim kulturnim centrima i klubovima, finasiranju festivala, (ne)održivosti malih koncertnih prostora i audiovizuelnim prezentacijama festivala, kulturnih centara i klubova. 

Specijalni gosti drugog izdanja Kontakt muzičke konferencije biće predstavici Impale - najznačajnije asocijacije nezavisnih izdavača Evrope, čije je sedište u Briselu, a okuplja više od 4.000 članova. Predsednik Impale Kees Van Weijen govoriće o značaju i postulatima sve popularnijeg nezavisnog muzičkog izdavaštva.

Kontakt muzička konferencija biće zvanično otvorena 21. marta u Domu omladine Beograda ekskluzivnim nastupom novog benda Nebojše Antonijevića Antona iz Partibrejkersa – Hevi Hipi Bejbi, uz goste iz Zvuka ulice.

Glavni muzički program biće održan u pivnici SubBeerni centar, gde će 22. marta nastupiti Nikola Vranjković, 23. marta Obojeni program i Auf Wiedersehen, a 24. marta Kanda Kodža i Nebojša i Igralom.

Program Kontakt konferencije obuhvata i tri izložbe - od 21. do 24. marta izložbu “Vlada DivljanGoranke Matić u prostoru Marsh Open Space, od 22. do 24. marta “My Life Making Of... – LjubimacŽareta Batinovića iz Hrvatske i vektorskih crteža Dejana Marića iz Srbije u Šikarici, takođe od 22. do 24. marta.

Lokacije Kontakt muzičke konferencije su: Marsh Open Space, Elektropionir, Zaokret, Sprat, SubBeerni centar, Ljubimac, kafe Šikarica i Dom omladine Beograda.

Prisustvo svim panelima je besplatno, a ulaz za pojedine muzičke programe se naplaćuje. Registracija za učešće na panelima je putem imejla kontakt@kontakt.org.rs

Organizatori Kontakt muzičke konferencije su koncertna agencija Odličan hrčak, Marsh Creative Production i Kišobran kolektiv.

Detaljan program konferencije nalazi se u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.