• Search form

09.10.2017 | 17:46

Saradnja JDP-a i Mirka Ilića

Saradnja JDP-a i Mirka Ilića

Jugoslovensko dramsko pozorište započelo je saradnju sa grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem, koji je osmislio koncept vizuelnog identiteta za ovu sezonu, uključujući plakate za nove predstave “Ajnštajnovi snovi” i “Sudnji čas”.

Posle izuzetno uspešne karijere dizajnera i strip crtača u Jugoslaviji i Evropi, Mirko Ilić više od 30 godina živi i radi u Njujorku. Radeći za vodeće svetske novine i magazine, poput Tajma i Njujork tajmsa, kao i za velike komercijalne klijente, Ilić je postao nezaobilazno ime svetskog grafičkog dizajna, a njegovi radovi nalaze se u prestižnim muzejskim kolekcijama poput njujorškog Muzeja moderne umetnosti (MoMA).

Ilić je osmislio plakat za predstavu “Ajnštajnovi snoviAlena Lajtmena, u režiji Slobodana Unkovskog, koja će premijerno biti izvedena 15. oktobra na Sceni “Ljuba Tadić”, kao i plakat za “Sudnji časNila Labjuta, u režiji Jane Maričić, čija je premijera zakazana za novembar.

U predstavi “Ajnštajnovi snovi”, čije su probe počele još u maju, igraju Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Milena Živanović, Milica Gojković, Marko Grabež, Vučić Perović, Joakim Tasić i Filip Đurić.

Premijera predstave “Sudnji čas” planirana je za novembar na Sceni Studio, u režiji Jane Maričić, koja potpisuje i prevod Labjutovog teksta.

U predstavi igraju Milan Marić i Aleksandra Janković. Scenograf je Marija Kalabić, kostimograf Maria Marković, a kompozitor Božidar Obradinović.

(SEEcult.org)

 

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.