• Search form

18.05.2018 | 14:35

Saradnja Ministarstva kulture i FON-a

Saradnja Ministarstva kulture i FON-a

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu najavili su saradnju na istraživačko-razvojnim projektima i razvoju informacionog sistema kulture.

Sporazum o saradnji dve institucije, kako je saopštilo Ministarstvo, trebalo bi da značajno doprinese procesu digitalizacije u ustanovama kulture, a samim tim i boljoj dostupnosti i vidljivosti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Aleksanadar Gajović, koji je potpisao Sporzum sa dekanom FON-a prof. dr Milijom Suknovićem, izjavio je da je to “Sporazum strategije, vizije i budućnosti”.

Gajović je dodao da je dobro to što su partneri dve instutucije i da je njihovo povezivanje na obostranu korist, navedeno je u saopštenju.

Dekan FON-a smatra da je potpisivanje Sporazuma dobar okvir za uključivanje nastavnika i saradnika tog fakulteta u projekte koje bude radilo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i da je dobra polazna osnova da studenti realizuju stručnu praksu koja je obavezan deo studija.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Ministarstva su sa domaćinima obišli istraživačko-razvojni centar FON-a u kojem će se sprovoditi zajednički projekti.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.